tirsdag 31. august 2010

Dag 1 på Haukeland sykehus

Tre timer venting på Gardermoen gikk fint og på flyet hit sov jeg som jeg pleier på fly. Bergen møtte meg med silregn og tunge skyer. Jeg var heldig og fikk rom med det samme selv om jeg var tidlig ute. Lunsjbuffé var dekket da jeg kom og der var det mye godt. Koste meg med litt mat og så hvilte jeg litt på rommet mitt. Har egen balkong med utsikt over Bergen men hva nytter det når regnet siler ned? Etter hvilen gikk jeg over til sykehuset for å kjøpe tømme midler og sjekke hvor jeg skal møte i morgen. De har et innviklet tunnelsystem under bakken her. Jeg gikk og gikk, og gikk og gikk. Rene labyrinten men frem kom jeg tørrskodd og varm.
Middagen var to varmretter og tre desserter. Jeg valgte kylling og ris og en prikk karamellpudding. Smakte godt men jeg hadde en dame ved bordet som fortalte en tragisk sykehistorie så maten lå igjen på tallerkenen.
Enslig mor med tre barn 16 og 12 år og en liten på 20 mnd. Fant en klump i brystet i desember og fjernet alt pluss litt mer og har hatt cellegift og stråling etterpå. Lang reise vei og ingen mann til å hjelpe til. Mine tarmer vred seg i skam men de er like betente og vonde for det.
Det er suppe i kveld så jeg får gå ned og spise litt mer da. Skal faste fra midnatt og ikke engang drikke vann. I morgen skal jeg møte på medisinsk undersøkelse til Ultralyddiagnose med buljong. Jeg må drikke en halv liter lunken Toro buljong ( ikke kaste opp) samtidig som de undersøker med ultralyd hvordan magesekken oppfører seg.

Utsikt fra balkongen



Rommet mitt på pasienthotellet


mandag 30. august 2010

Klar for ny sykehusrunde

Eller klar er jeg vel ikke og blir ikke. Sliter med å se positivt på de dagene jeg har foran meg men håper de finner ut av tarmene mine. Testene jeg skal ta vil vise om jeg har matallergi eller irritabel tykktarm. Jeg har jo selv stilt min diagnose men får se hva testene viser. Blir tre lange dager med faste og tømming. De melder sol i Bergen så kanskje jeg kan gå en tur. Får en del besøk men spørs om jeg klarer å ta imot dem eller om jeg blir sittende på do :(
Torsdag kveld reiser jeg til Samnanger og skal bo hos min kusine. Det gleder jeg meg veldig til. Det er en avslappende og behagelig plass å være. Fredag skal jeg hilse på mine gamle onkler og tanter. Og de melder soool. Søndag reiser jeg hjem til mannen min så jeg har mye å se frem til. Skal bare gjennom tre dager på Haukeland sykehus først..........

lørdag 21. august 2010

August snart over

Den ene dagen går opp i den andre og tiden suser avgårde. Dagene mine er faktisk fine selv om alt er snudd på hodet. Jeg pleide å hoppe ut av sengen og gledet meg til en ny dag. Nå kryper jeg forsiktig ut og stavrer til kaffetrakteren med stive fingre og ankler. Jeg pleide å glede meg til en travel dag på kontoret med mange telefoner,møter,kunder,avtaler,innkjøp og deadlines. Nå blir jeg stresset av å høre stemmen til Dr.Phil på TV.Jeg pleide å kunne handle på Storsenteret en hel ettermiddag. Nå må jeg planlegge matinntak og uttak en dag i forveien og bruker mesteparten av handletiden på wc. Jeg pleide å jobbe i timevis i hagen og storkoste meg. Nå storkoser jeg meg i hagen og jobber noen minutt om gangen. Jeg pleide å smile og le og nøt livet. Nå smiler jeg og ler og nyter livet. Hei ..det var jo ingen forandring der jo. Da kan det ikke være så farlig om jeg må endre rutinene mine da?
Ha en fin helg alle sammen:))))