onsdag 22. september 2010

Siste planlagte kontroll overstått

I går var jeg til kontroll på Aker for det som etter planen skal være siste undersøkelse. Nå blir jeg ikke bedre og kirurgen har gjort alt de kan for meg. Men skulle det dukke opp flere problem har jeg åpen retur de neste to årene og muligheter for fritt sykehusvalg kan brukes i enda flere år. Veldig beroligene å vite for da slipper jeg å gå hele runden om betennelsen blusser opp igjen eller ny fistel kommer. Jeg har et stående tilbud om å legge ut tarmen igjen. Har takket høflig nei nå så får tiden vise om det blir nødvendig med en ny kolostomi.
Nå må jeg få orden på hverdagen min med gode rutiner og grundig planlegging. Det blir tøffe måneder fremover med tett kontakt med nav og to forsikringsselskap. Alle tviholder på pengene sine. Her må tålmod og superkrefter til.

søndag 19. september 2010

Nydelig høstvær og trehogst

I dag har det vært den store trehoggedagen. Erik har saget ned fire store trær med mes som en litt passiv assistent. Blir mye god ved til neste vinter og så ble det så fin utsikt.Været har vært helt fantastisk i dag også. Nå har vi hatt nydelig t-skjortevær i lang tid. De melder ikke så fint så derfor er gleden enda større når dagen blir så fin.
Jeg klarer meg fint for tiden. Har hatt et par grusomme dager med mageknip oppkast og sånn. Kommer rett etter jeg har spist så det er tydelig noe mat jeg blir syk av. Bekkenbenet er vondt og betent så her får alle hybelkaniner vokse seg så store at mannen min ser dem. Men de er de borte på et blunk. Problemet er at jeg ser den når de er nyklekkede :(
Denne uken blir anderledes og litt travel. Jeg skal pakke til mange dager i Stavanger og til Jentetreffet på Sola til helgen. Ikke noe sykehus eller leger, kun kos med familie og venner i 10 hele dager. Men før det skal jeg til koloskopi undersøkelse på Aker sykehus. Jeg skal sjekke skjøten der de koblet meg sammen og om det er betennelse i tarmen pluss fysisk funksjon av den opererte tarmen. Alle undersøkelsene er vonde og den siste får jeg nok et negativt resultat på. Men har jeg fått ny betennelse da blir jeg forferdelig, forferdelig lei meg.
Forberedelser med fasting og tømming og egen diett har begynt. Liker det ikke og sliter mer for hver gang jeg skal gjennom dette. Heldigvis har jeg noe kjekt å se frem til etterpå.

torsdag 2. september 2010

Dag 3 på Haukeland sykehus del 2

Det ble en grusom lang dag men nå er det kun en time igjen. Først fikke jeg ligge på en hard undersøkelsesbenk og senere flyttet de meg opp på sengeposeten hvor jeg fikk sitte i en skinnstol. Her sitter jeg nå og gulper vann og komler. De ga meg middag istedet for den brødskiven jeg skulle ha klokken fire. Det var nok for kraftig kost og at det var raspeballer (komler) ,salt kjøtt, pølse og kålrabi gjorde ikke maten lettere. Spiste ikke opp alt men det var grassat godt:))
Når ledningene er koblet av meg skal jeg ned i kafeteriaen og spise litt før jeg tar drosje til togstasjonen. Der tar jeg toget gjennom byfjellet til Arna hvor min kusine Gro henter meg. Blir nok tidlig til sengs for nå er jeg sliten.
Snart kvart på syv og klar for det siste glasset med vann. Og kun en time igjen. Ute skinner solen:))


Dag 3 på Haukeland sykehus del 1

To dager uten mat og drikke begynner å kjennes . Hodeverken tyter snart ut. Nå har jeg vært og svelget kameraet Det så ut som en stor avlang tabelett med et blått blinkende lys i ene enden og noe ledninggreier i andre enden. Fikk en slag robotfølelse. Nå går jeg rundt med den inne i magen og på utsiden er det limt fast masse ledninger og et stor kabel som går inn i et apparat som henger over skulderen. Kapselen trekkes ned i do når den har gjort sin nytte og ledningen kobler de av meg klokken åtte i kveld.
Jeg har fått en benk på hvilerommet og der skal jeg oppholde meg i dag. Får et glass vann i timen og kan spise en halv skive klokken fire. Blir en laaaaang dag. Men det er jo ikke noen smerter så holder nok ut

onsdag 1. september 2010

Dag 2 på Haukeland sykehus

En lang natt ble avløst av en lang morgen. Ikke frokost og ikke kaffe men tidlig våken så det ble lenge å vente. Legen undersøkte meg nøye med ultralyd og så fikke jeg sitte opp og drikke en halv liter lunken buljong fra termos. Svelg,svelg,sevelg og ned gikk det. Han ultralydet meg igjen og jeg ventet på reaksjon fra magen og tarmene men ikke noe skjedde. 5 skjema og 10 minutt senere var det ny ultralyd. Fremdeles ikke noen reaksjon fra mavesekken. Flere skjema å fylle ut om depresjon,angst og slikt før siste ultralydsjekk.
Diagnosen ble at jeg IKKE har irritabel tarm syndrom (IBS), men har en tarmirritasjon utløst av mat. I hele mitt voksne liv har jeg hatt den diagnosen mens jeg selv har de siste tre årene vært sikker på at det ikke var det. Endelig har jeg fått riktig diagnose og skal videre til utredning av matallergi og matintoleranse. Får kjøpe meg klippkort hos SAS for det kan bli en del turer til Bergen før utredningen er ferdig. Men for meg er dette en gledens dag. Endelig blir jeg trodd og får hjelp.
Nå har jeg spiste en bedre lunsj og tatt med meg et lite kyllinglår til siste måltid klokken to. Så er det tømming og slikt. Solen skinner over Bergen så kanskje det blir kaffe på balkongen. Men det blir før klokken to for etterpå er det kun vann frem til midnatt og så ingenting frem til klokken 14 i morgen. Jeg har med PC,bøker og ukeblad. Dessuten er det TV på rommet. Kan vel egentlig ikke klage bare fordi jeg ikke får mat på 24 timer.........