torsdag 21. august 2014

Kalimera

Nå er jeg i økende gresk modus. Litt sent å lære seg flere greske gloser for vi reiser tidlig tirsdags morgen men ser på bilder og leser hva andre skriver om stedet vi skal til. Blir kjempespennende med et helt nytt sted og samtidig trygt at vi kjenner vertskapet godt. Jeg er normalt ikke redd og kaster meg ut i nye opplevelser som andre ikke våger. Men nå når jeg er så redusert har jeg behov for litt trygge rammer. Kalimera er gresk og betyr godmorgen eller goddag.

 

Huset er stille igjen etter at våre gode venner fra Stavanger reiste hjem. Mulig at naboen som legger seg klokken ni synes det er greit, for vi satt ute i teltet, med varmelampen, på og pratet og lo og livet var godt. De er våre beste venner og i år har vi fått vært sammen med dem først i Stavanger, så i hytte på Ombo og så her øst med dagstur til Sverige og hjemme i Huset i skogen.



Nest siste punkt på min sommerplan står for tur. Jeg er skremmende nær målet nå. Skremmende fordi det da nærmer seg operasjon og alt det den bringer med seg. Men den tanken putter jeg bak i hodet så mye jeg kan og har fullt fokus på hva akkurat denne dagen bringer. Smertene har vært ille de siste dagene. Det betyr at betennelsen er på vei opp igjen. Jeg har med meg legens ok, antibiotika og fire grader av smertestillende i kofferten. Det kommer til å gå bra og jeg gleder meg utrolig. Hotellet vi skal bo på er like ved strand, butikker, apotek og ikke minst tavernaer. Helt perfekt. Det har vært litt travle dager den siste uken og da øker betennelsen Nå skal jeg bare hvile de neste dagene og nyte førreisegleden.
Akkurat nå regner det ute men jeg håper på opphold så jeg får tørket klær på snora. Da er det sommer fremdeles for meg. I hagen ser jeg mange tegn på at sommeren er over og kalenderen viser 21 .august så det er jo ingen tvil. Men jeg er totalt i sommermodus og skal heldigvis pakke ned lette plagg og sommerkjoler for 18 dager i sol og varme.

 

Vi skal til Paleochora. En liten by med ca 2000 innbyggere, på sydvest-kysten av Kreta. Byen er bygd på en lang, smal halvøy som strekker se ut i havet. "Paleochora med sine hvitkalkede hus og naturskjønne traseer kan også skryte av et vakkert utvalg av strender" står det på en webside. "Byen har en rolig rytme, og gjestfriheten til lokalbefolkningen bergtar enhver gjest" leser jeg videre. Kan ikke bli bedre. Vi tar fly direkte fra Rygge til Chania. Der står en drosjesjåfør med navnet vårt på et skilt. Drosjen tar oss over fjellet til kysten på andre siden. Vi lander midt på dagen så vi får dagslys til å se naturen og landskapet rundt oss mens vi kjører.




  








Snart kommer våre egne bilder......







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar