mandag 27. april 2015

Bytur

Nesten tre måneder etter operasjonen og jeg er endelig klar for en bytur. Dette er en merkedag og kjempestort for meg Snakk om mestringsfølelse. Jeg er kjempenervøs og bytter pose i ett sett fordi jeg har så urolig mage. Jeg skal ta bussen til Oslo sentrum og skal på informasjonsmøte sammen med andre stomiopererte. Det blir informasjon om nye produkter og informasjon om Norilco. Og ikke minst fordraget "Frisk for livet" med legen Jørgen Skavland. Tror det kommer til å bli en veldig bra kveld. Men tøffe meg synes faktisk det er nifst å gå dit helt alene. Jeg som aldri er redd for å møte ukjente eller være på nye området. Helt utrolig at jeg er nervøs for dette Men det er jeg faktisk. Veldig. I håndvesken har jeg puten min så jeg kan sitte. Det blir flaut det. Men jeg vil så gjerne, så hiver meg uti det.


Jeg har begynt å skrive en åpen blogg. Denne du leser i nå er kun for familie og venner og linken finnes kun fra min Facebookside. Nå har jeg startet en ny som er åpen for alle og som kan søkes opp fra f.eks Google. Jeg har ikke begynt å publisere den enda men likevel har helt fremmede funnet den og skrevet kommentarer til meg Spennende og nifst. Jeg har blitt oppfordret til å skrive en blogg om mitt liv med stomi men har vergret meg fordi jeg må utlevere så mye av meg selv. Nå har jeg hatt stomi i to år. Hadde jubileum i går. Og på de to årene har jeg sett hvor vanskelig det er å finne informasjon og råd om livet med stomi. Det finnes tre andre blogger om stomilivet men det er fra unge, slanke jenter. Jeg er ingen av delene og har andre behov og utfordringer. For at budskapet mitt skal nå mange både med og uten pose på magen har jeg blitt rådet til å legge bloggen i et bloggsamfunn. Det er uvant med all reklamen men den får jeg ikke fjernet.



Denne bloggen er altså åpen så fortell gjerne om den til andre. Den har bare 10 innlegg så er veldig ny. Dette er spennende og nifst men kan jeg hjelpe bare en med sine utfordringer så har jeg oppnådd målet. Det er mange av oss i Norge men vi er så spredd at vi ikke får snakket sammen. Jeg selv synes det er fantastisk å lese om at andre har samme opplevelsene eller problemene eller gledene som meg. Da er jeg ikke så alene. Derfor håper jeg at min nye blogg vil hjelpe andre og spre opplysninger til dem som ikke har pose på magen. Jeg har fått så mange tilbakemeldinger på innlegget om truser at det er en glede. På andre innlegg også men det om truser krevde mot så det gleder meg ekstra.

Her er linken til bloggen. Meny og arkiv finnes på høyre side av bloggen.

www.posedamen,blogg.no

Bloggen du leser i nå kommer jeg til å beholde til det er naturlig å stoppe den. Her kan jeg skrive mer privat og det har jeg behov for. Å lage blogg da jeg ble så syk var det beste jeg kunne ha gjort Så mye glede jeg har fått tilbake og så fin måte å lage orden i mitt eget hode. Derfor fortsetter jeg så lenge jeg har lesere.

Ønsk meg lykke til med både blogg og den store byturen i dag. Det trenger jeg.




1 kommentar:

  1. Dette var kjekk lesing Annlaug, stå på og formidle alle tanker som du har både om hva som førte til stomien og hvor godt du takler å leve med den. Bare hvordan du har lett etter å få dekket dine behov for at ting skal ta seg ut samtidig som det er funksjonelt er god lesning for mange. Lykke til med den nye bloggen. Klem fra meg. Else, skulle hilse fra Arnfinn.

    SvarSlett