tirsdag 17. desember 2013

Ribbejakt

Julegaver, julepynt, julelys og julemat er handlet inn. Men ikke ribbe. Selveste julekveldmiddagen mangler så da blir det ribbejakt. Jeg har vært i to butikker men ingen hadde ribbe god nok til mine krav. Fortalte butikksjefen på Coop at det ikke nyttet å diskutere kjøttkvalitet med en sta Siddis. Han så at vi stod ved disken og lette og spurte om han kunne hjelpe. Han kunne ikke hjelpe og det forstod han etter hvert da alle hans argumenter falt på steinjord.
 
 

Julegavene er i hus med unntak av to småting. I går kveld var jeg på posten i Rimibutikken og sendte avgårde 5 store postpakker og en lite. Jeg hadde en hel handlekurv full av gaver og stod i butikken og pakket dem i postesker og skrev adresselapper. De trodde vel at jeg skulle flytte inn så lang tid tok det, men pakkene er på vei over fjellet. Nå gjenstår å pakke inn alle de jeg har kjøpt som skal under treet. Følte meg nesten som Postmester Pakke i går men det er nok fordi jeg leser Fru Pigalopp og juleposten hver dag.


Telefonen ringer oftere nå når julen nærmer seg. Det er venner som lurer på hvordan jeg har det og som ønsker oss god jul. Noen ringer i stedet for julekort andre gjør begge deler, men koselig er det uansett. Takk, jeg har det greit. Mitt standardsvar og det stemmer vel bra nok. Jeg har det som sist måned og det blir nok ikke bedre i år. Kramper, smerter, utmattelse, piller, poseskift og tårer har begynt å bli en del av hverdagen og jeg liker det ikke. Men så kommer en dag som i dag når jeg våkner og føler at alt er bra. På innsiden og utsiden. Da blir plutselig alt helt fint. Jeg vet at det ikke varer en hel dag og at ettermiddagen og kvelden ikke blir som nå. Men akkurat nå er alt fint og da tar jeg vare på dette øyeblikket.


 
Jeg hadde som mål å kose meg med juleforberedelser og lysfest og det har jeg virkelig klart. Å gjøre- listen er kuttet ned til minimum men det kan ingen merke. Det er enda lenge til jul og jeg har flere punkter på listen som skal gjøres før julen ringes inn. Men det er bare kos som jeg gleder meg til å gjøre. Re gjestesenger med nystrøket sengetøy, vaske og pynte på gjesterommet er en av oppgavene. For en glede! Selvsagt er det nisser, engler og julepynt også på de to gjesterommene. Det er jo Julehuset i skogen. Offisielt åpnet med gløggseremoni på søndag.


 
 
 

3 kommentarer:

  1. du har iallefall fått ribba i gus, jeg MÅ få handlet den snart!!!! men stresser ikke... ikke enda ;) hvilke krav har du til ribben da?? tar bare en ribbe jeg..... *ler* sprø svor blir det, og smaken er god ;) men, den kan kanskje bli enda bedre?? hva sier ribbe-eksperten at jeg skal se etter da? :) :)

    julehuset er deres er alldeles nydelig, jeg blir helt rørete og enda mer julete å se bildene <3 elsker det!!! :) har fått masse julestemning nå i barnehagen... så gøy å være nisse!!!! glitrende barneøyne, forvenyningsfulle ansikter og rungende latter, DET er jul det <3

    klem klem klem fra henriette-nissen

    SvarSlett
  2. Coop tynnribbe har for tynn svor så den er vond eller umulig å få sprø Familieribbe kan bli for tørr i kotelett delen så vi velger tynnribbe med godt med fett under svoren og godt med kjøtt Da er det Gilde tynnribbe som gjelder. Den frosne er kun 29,90 pr kilo men hadde betalt mye mer for den for den er den absolutt beste. Jeg steker den tidlig på dagen og da er det ikke noe stress med oppskjæring eller klokkeslett eller sprø svor Fant det ipset i en julebok og har brukt det i 9 pr nå Detaljer kan fås om ønsket :)) Klem fra meg

    SvarSlett
    Svar
    1. Har brukt å kjøpe frossen tynnribbe jeg også, fra rema :-) da er vi på samme spor. ..!!! :)

      Slett