tirsdag 24. desember 2013

God Jul

Det er jul i Julehuset selv om regnet pisker på vinduet. For meg er egentlig dette været julestemning mer enn snø. Vi hadde sjelden snø og hvit jul på Sola så jeg vet at været ikke demper julestemningen for meg.
Det er julaften morgen og jeg sitter og nyter min morgenkaffe Hele huset er julepyntet og stemningsfullt. Levende lys skinner på engler og over røde duker og juletreet er vakrere enn noen gang. Yngste sønnen ligger fremdeles og sover men ser at han har hentet julestrømpen som nissen la utenfor døren hans i natt. Her får alle julegjester julestrømpe uansett alder og de ar alle enige om at det bor en snill nissemamma her.
Ribba er klar for ovnen og et stort lunsjfrokostbord for tre skal snart forberedes. Svigermor har fått korttidsplass på sykehjem og skal feire julaften på sin måte der mens svigerfar kommer hit til oss. Klokken fem ringes julen inn og Sølvguttene synger. Det er et høytidelig øyeblikk for meg og da går tankene til alle mine kjære som ikke er her og dem som har gått bort.
Under treet er det mange spennende pakker og jeg gleder meg til å se hva som skjuler seg bak det fine papiret. Men mest av alt så ønsker jeg inderlig at jeg kan få være frisk denne julen. Kunne kose meg med litt julemat og sitte avslappet og smertefri ved bordet sammen med mine kjære og bare nyte.
Ønsker dere alle en god og fredfull jul.



4 kommentarer:

  1. ...og en riktig riktig god jul til deg og dine, du kjære Annlaug. Håper du så langt har hatt en god og avslappende og koselig juletid. Nå håper jeg du kan nyte en god romjul, og at DU får gode og hyggelige minner å se tilbake på. stor klem fra din venn Henriette

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi hadde en fin jul og romjul selv om det ble mange timer ved sykesengen. Jeg har for lengst laget mine egne minner og min mamma og meg var enige om ikke å være enige og hvor lenge julen var Hun syntes mitt tradisjonelle juletre var nydelig og jeg likte hennes stilfulle juletre :)))

      Slett
  2. Håper du har hatt en slik jul du ønsket deg, med lite smerter og gode stunder. Her har det gått slag i slag, og alle tre ungene har vært til middag og kaffe. Det har gått greit selv om jeg har hinket rundt. Lettere at de kom her uansett for litt vondt å få på sko har det vært. Papiret inneholdt mye kjekt, men noen synes jeg er litt for tynn tror jeg for det var mye sjokolade, eller så tenkte de på han som ikke var hjemme for han er en skikkelig sjokolademoms. I kveld kommer han heldigvis hjem så vi får nyttår sammen. Siste julen vekke fra familien skal det være visst han ikke ombestemmer seg. Greit å bli pensjonist mens vi ennå kan nyte livet og gjøre ting vi har lyst til.
    Håper romjulen blir rolig og smertefri for deg med mange skritt frem og ingen tilbake, da er alt så mye lettere. Akkurat nå sitter jeg og slapper av med julekonsert med Michael Bublè I dag skal minstebarnet og jeg på kino og spise kinamat ute. En fin avslutning på selve julehelgen. Noen fine timer og ikke minst dager ønsker jeg deg. Hils mannen. Klem fra Else

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg fikk akkurat en slik jul jeg håpet på :))) Når jeg tar bort at svigermor ble syk Jeg var hos henne både en og to ganger daglig men koste meg med jul og gjester når jeg var hjemme Hun døde 12.dag jul når all feiring var over Men fremdeles har vi julepyntet hus. 20.dag Knut er på mandag så det blir nok rydding og vasking i helgen. Din jul ble ikke heller som planlagt med brukket tå Men jeg vet du er flink til å kose deg ut fra forutsetningene så er sikker på du hadde en fin jul uansett

      Slett