torsdag 27. november 2014

Julebord

I morgen er det julebord og jeg klarer å delta! Har samlet alt jeg har av krefter og brukt tid på å komme inn i en sikker medisinrutine slik at jeg skal klare denne kvelden. Vi skal overnatte på hotell i Oslo og gjør ekstra mye ut av den ene kvelden. For meg som er så mye hjemme er dette et døgn jeg virkelig har sett frem til. På lørdag spiser vi en sen og lang frokost på hotellet før vi rusler en tur på Karl Johan. Kanskje litt juleshopping, men helt sikkert lunsj på restaurant. Ut på ettermiddagen kjører vi hjem til Huset i skogen og setter frem alle adventsstakene.



I dag fikk vi vite menyen til festkvelden. Mannen gleder seg og jeg smører nistepakke. Jeg har bestilt vegetarmenyen men den var heller ikke passende til min sensitive mage. Selv om jeg nå har sprøyter så jeg slipper å ligge strekk ut på gulvet med magekramper så kan jeg ikke ta sjanser. Ingen legger merke til at jeg ikke spiser om jeg ikke snakker om det. For meg er praten og latteren rundt bordet mye viktigere enn maten.



Ny kjole har jeg vært på PM og kjøpt. Det ment passende undertøyet skal jeg finne frem i kveld. Truser skal holde inn men ikke stramme noe, bh skal løfte men ikke til operasanger. Tror nok det må gjøre et par kompromisser mellom meg og speilbildet for å komme i havn. Så er det passende smykker og klokke men med en kort sort kjole skulle ikke det bli noe problem. Skoene er gamle og velbrukte men like fine Jeg kan ikke ha nye sko for i morgen, da skal jeg danse.



I går var vi hos frisøren. Det er ikke skrivefeil med vi ,for vi var der begge to i samme frisørsalong. Med hver sin frisørdame ble bli stusset og pyntet så alle hårstrå lå perfekt på plass.
I kveld blir det sårstell og dermed skulle alt være klart for kvelden jeg har kjempet sånn for. Snøen og kulden kom i dag så alt er i rute. Når vi skal på julebord tar vi T-banen fra sentrum til Montebello. Med festkjole og kun tynn strømpebukse betyr det ekstra klær og skobytte. I dag har det snødd i skogen så julestemningen begynner å krype inn i krokene. Julebord, vinter og jul. Alt er i rute. Bare ikke jeg og min mage. Men vi kommer sterkere igjen til våren. Og i morgen er det julebord for Trulte.







2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tusen takk, Else. Jeg er litt tøffere enn hva jeg virkelig er. I kveld var det nesten umulig å få kontroll på smertene så jeg er ganske nervøs for at det vil bli sånn i morgen også Men positiv tenking er det som teller så klart det går bra

      Slett