onsdag 23. april 2014

Dag fem

Skriver oppdateringer her utover dagen Det blir så mye fra sykehus på glade vårdager ved å oppdatere status på FB. Så sjekk innom her utover dagen om du vil :))))

 
Klokken 22:30
Fikk vindt etter skyllingen men har vært på to turer nede i lobbyen og sett på folkelivet. Nå er kveldstell og poseskifte tatt og jeg ligger under dyna og venter på at smertestillende skal virke før jeg tar sovetabletten. Ønsker å sove helt til de vekker meg klokken seks men jeg tviler vel på det. I morgen håper jeg på fine blodprøver og på at de får tatt rektoskopi. Rektoskopi er både vondt og teit men jeg får bedøvelse rett inn i årene så skriker nok bare når de tar hudbiter til biopsi. En spennende dag for Josefine heter det i sangen men det blir en spennende dag for Trulte også. Nattinatt og takk for at dere følger meg. Det er en utrolig støtte for meg alene her. Tusen takk og sov godt.





Klokken 17:00
Har hatt besøk av skjønne Monica. Hun var her lenge og jeg pratet og pratet. Tydelig jeg er litt ensom her om dagen. Erik var her tidligere med tøfler Vi var nede i Narvesencafeen og kjøpte is og kaffe. Kanskje derfor jeg har følelsen av at det er søndag i dag.
Saltvannskylling av det betente området i dag også. Like vondt og like ubehagelig. Jeg blør mye men det er bra det skylles så holder ut. Nå har jeg fått en ny smertestillende og skal snart ut på vandretur igjen.
Jeg skriver rett fra hjertet og da kan det bli litt uklart slik som sist oppdatering ble. Jeg har fått en diagnose med kronisk betennelse i endetarmen. Men for å avklare nøyaktig hvilken av de tre typene det er skal de ta biopsi og da skal de også finne ut hva type medisin som er best for denne betennelsen. Så altså: Jeg har fått en diagnose og CRP har gått mye ned men er fremdeles høy.

Nå skal jeg snart ta på tøflene og gå ned og snope litt. Rosa negleklipper, Se og Hør, cappucino, og kanskje en is eller en rød pølse. Alt er mulig når man skal trøste seg selv.



Klokken 12:30
Legevisitten over. Ny lege og alt må forklares på ny. I dag var mannen min her også så han fikk gitt noen viktige opplysninger. CRP gått ned!!!!!! Såååå glad. Den har gått veien fra 38, 286, 250,260 og i dag ned til 190. Nå snur det!!!! I morgen, forhåpentligvis, skal de inn i tarmen for å ta biopsier som skal testes mot ulike medisiner. Legen i dag sa at jeg både har en tarminnflamasjon og en bakterieinfeksjon. Hvor kom de bakteriene fra? Fistel? Han snakket også om at min tarm ble mer betent fordi den ikke fikk galle tilført siden den er koblet av. Javel, og så? Kan de koble den på igjen? Blir jeg bra da? Eller blir det enda vondere? Kan de fjerne tarmstumpen? Får jeg da mer vondt med arrsmerter og fantomsmerter? Den korte legevisitten gir meg svar på noe men mange nye spørsmål om andre ting. Pleier å få vite med av sykepleier på kveldsvakt. Men CPR har stupt nedover!!!!!!

Fulgte mannen min ned og helt ut i solen. Friskluft er nydelige. Senere kommer datteren på besøk så er virkelig fin dag i dag.



Klokken 09:30
En svensk modell, eh nei, sykepleier på avdelingen satte ny venflon i underarmen. Kan var så flink. Antibiotika er inne og frokost spist. Den vondeste havregrøt jeg noen gan har smakt Men ned skulle dem for det er min mages beste venn. Nabodamen dusjer så jeg ligger i badekø. Gjør ingenting for jeg skal ikke noe sted. Legevisitten nærmer seg. Er så spendt!!!!
Klokken 9 i dag skulle jeg ha vært i Ski til scopiundersøkelse. Men det har jeg fått klar beskjed om at kommer langt bak i rekken så syk som jeg er nå. Da jeg ringte den vennlige sykepleier for å gi beskjed sa hun at om de ikke tar den undersøkelsen mens du er innlagt så bare ring oss og du skal få time fort. Tror den gastrolegen ble interessert i tilfelle meg, Så nå håper jeg faktisk at de ikke tar scopi her. Men kronisk tarmbetennelse er det på medisinsk jeg hører hjemme.
Dusjen er ledig

 
Klokken 7:30 ( skrevet på mobil så nå rettet litt skrivefeil)
Våknet av sterke smerter klokken 5. Da er det mørkt og stille og alle rare og vonde tanker kommer Smertene virker å komme fra tarmen foran stomien. Som om det er en innsnevring der og ikke fri passasje Skal fortelle det til legen i dag. 
Klokken 6 kom de for å ta blodprøve med spesialutstyr som ikke står på budsjettet ( En butterfly)
Anestesiavdelingen har rekvirert det. Som smør og en lettelse. Nå håper jeg prøvene viser at stoffskifte er normalt og CRP gått ned Gynekologisk undersøkelse i går og alt ok Galleundersøkelsre dagen før Også ok 
Men antibiotika som jeg skulle ha klokken 6 henger her enda Det er viktige dråper for meg men nålen var gått tett igjen og medisinen gikk under huden og ikke i årene. Igjen. Nå må jeg få min femte nål Så her ligger jeg og er ikke helt glad .



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar