tirsdag 22. april 2014

Lei meg (redigert. se del 2)

Sov som en stein i natt. Sjefssykepleieren i går er og var min favoritt Hun laget en miks som fikk meg fort inn i en behagelig 8 timers søvn. Følte meg bra tross feber på 38. Spiste frokost, dusjet og fikk ren seng og rent tøy. Så glad for nå var jeg på vei til å bli frisk.
Så kom legevisitten. To dyktige leger men uten svar på hva dette er. Jeg har en alvorlig infeksjon og CPR hadde økt fra i går. Økt!!! Det er feil vei. Nå har jeg mange tanker i hodet og er lei meg.



I nabosengen ligger en veldig syk dame som jeg fortalte i går Men hun blir friskere nesten for hver time. I etasjen over meg ligger formannen i Hagelaget vårt med alvorlig luftinfeksjon og i etasjen under sitter en venninne og får cellegift i dag. Jeg vil hjem. Jeg vil hjem. Men ikke før jeg er helt frisk.


Jeg får antibiotika intravenøst så da må jeg ha en nål liggende i blodåren. Jeg har så vanskelige årer, fulle av arr, så jeg må opp på anestesiavdelingen for å sette dem. I dag fikk jeg min fjerde nål så nå snakker de om å operere inn en fast ventil i overarmen. Det gjøres i operasjonsavdeling og jeg må legges inn der for en dag. Blir ikke i dag i alle fall. Nå skal jeg ned til Narvesen og kjøpe meg noe jeg ikke har bruk for eller noe annet og et Flaxs lodd. Her skal det koses. Har ikke engang tøfler fordi mannen glemte dem i går. Ja, da tror jeg at jeg har fått med meg alt. Solskinnet glemmer jeg helt bevisst Her inn er det mørkt og stålgardinene nede. Uff og uff og stakkars meg..............

 
 
Del 2:
 
En av mine gode sykepleier skal ha rommet vårt i kveld. Hun kom inn med et alvorlig ansikt og spurte om legen hadde snakket med meg. Jeg ble livredd!!!! Da hun fikk vite at han ikke hadde snakket med meg etter legemøtet så hun at hun måtte dobbelsjekke så hun ikke sa noe feil . Tusen vonde tanker. Hun kom tilbake og sa at det stemte Jeg har en type betennelse i endetarmen som nå hadde gått gjennom tarmen og inn i fettvevet rundt tarmen. Er det rart jeg har hatt vondt????
 
Jeg begynte å gråte til hennes forskrekkelse. Klarte å stotre fram at jeg er lettet. Jeg har fått en diagnose!!! De vet hva som feiler meg!!! De tror meg!!! Jeg behøver ikke være kronisk smertepasient slik de har sagt!!! Det er ikke nervesmerter!! Jeg behøver ikke Smerteklinikken!!! Jeg svever!!!
 
Selvsagt er det ikke en glede at jeg har en tarmsykdom men nå vet jeg hva det er og at det finnes behandling. Sykdommen vil komme og gå i bølger. Skal forklare mer om den i morgen. I morgen får jeg også vite hva som er de videre planene. Seks måneder med smerter som sprenger alle smerteskalaer skal ta slutt. Det vil bli mye vondt fremover men i perioder og aldri så vondt at betennelsen går gjennom tarmen og spres seg videre til utsiden av tarmen over.
 
Nå har sykepleier skyllet med saltvann, sjekket og kom tilbake med bekreftelse. Jeg har vært syk fra 2006 og fått beskjed om at jeg har hatt mye rart som de har behandlet med motsatt effekt. Fistel som er lukket og to stomier. Nå er de ikke i tvil. Jeg lar gledestårene renne i ren takknemlighet

6 kommentarer:

  1. Har ikke ord....minner meg veldig om Erik i 2005...alvorlig infeksjon som de ikke fant ut av...tilslutt fikk han en coctail av antibiotika intravenøst 5 g.i døgnet..det hjalp og crp gikk ned. De kan spørre Moss sykehus hva de bruker når de ikke vet....men det gjør de vel ikke....kan ikke annet enn sende deg en kjempeklem med ønske om god bedring.

    SvarSlett
    Svar
    1. De spør aldri om hjelp. Nesten ikke engang mellom avdelingene her på huset Jeg har bedt om overflytting til medisinsk siden det er en tarmsykdom og ikke kirurgisk. Men ikke tale om. Skal ordne det med fastlegen når jeg kommer ut. Takk for god klem. Jeg leser kommentarene straks de kommer men ikke alltid jeg svarer med en gang av ulike grunner Men jeg leser dem og setter stor pris på støtten og omsorgen Klem fra meg:))))

      Slett
  2. hurra hurra hurra hurra hurra!!!!!!! kjenner jeg er lei meg, selv om jeg roper hurra, jeg vet ikke hvorfor?!?! kan det være fordi det er så alvorlig, men likevel noe håndfast?? jeg vet ikke jeg. Men uansett, dette er jo et resultat!! og det et vi har ventet på leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeenge!! :) så, jeg roper hurra hurra og gleder meg med deg, og så gråter jeg litt for deg og nå venter jeg spent på fortsettelsen!!!!! <3 stor og diger klem fra henriette

    SvarSlett
    Svar
    1. Du har samme følelsen som meg. For meg <3 Jeg jubler men er lei for det er en alvorlig sykdom Men endelig har de et klart bevis på at jeg er så syk som jeg har sagt jeg er. Jeg er faktisk veldig syk akkurat nå Og litt redd men holder hodet høyt så jeg ikke mister kontrollen og gir meg helt over Takk for denne gode klamen og alle de andre gode klemmene fra deg. Lykke til med lesing og skriving. Full konsentrasjon nå. Skjer det noen store endringer med meg så sender jeg deg en sms Klem fra meg :))))

      Slett
  3. Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Nå kan du se fremover og glede deg til ferie og turer og feire hver dag som går. Er det lov å håpe at de klarer å kurere hele betennelse slik at du kan åpne øynene hver dag uten å våkne til smerter? Jeg krysser alt som kan krysses i håpet om at nå er det bare plankekjøring som gjenstår. Ha en flott kveld og en god natt. Venter spent på hva morgendagen gir av opplysninger. Klem fra Else:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. De kan aldri kurerer den helt men jeg vil få lange gode perioder. De snakker også om å fjerne den siden det er kun endetarm som er angrepet og jeg takler stomien bra. Nå får jeg vente til svaret på biopsiene foreligger. Det som er viktigst av alt nå er å få CRP ned og hvite, De maser på meg om å spise mer men det er så lite smak på maten her. Klem fra meg:)))

      Slett