fredag 30. april 2010

Fredag og helg

I går var en dag med vonde smerter men i dag våknet jeg uten smerte og hadde sovet tungt og godt. Endelig.
Våknet kl 2 av smerter men tok en pille og sovnet igjen. Da klokken ringte kl 7 ville jeg gjerne ha sovet videre men hadde avtale med russeren Miro til fysio klokken halv ni. En god frokost og nydelig kaffe etterfulgt av litt hvile på rommet og jeg var klar for å møte den digre russeren. Det ble trening det. Svetten piplet og jeg kjente hvor godt det var i alle musklene. At mannen har øyne til å drukne i gjorde treningen som en lek. Nå har jeg fått mange øvelser som jeg kan trene med på egenhånd i helgen. Supert.
I går kveld fikk jeg litt fnatt av rommet og kledde meg og gikk en tur. Det var sol og frisk vind men jeg hadde gode klær og lette sko og det var herlig å bevege seg. Forbi porten og videre nedover forbi ferista oge enda litt men så tok fornuften fatt og jeg snudde. Tilbake er det kun oppover bakke så jeg trengte resten av kreftene til å karre meg hjem. Neste mål er postkassene.
Nå skal jeg dusje og vaske håret før sykepleier kommer og skyller såret og bytter bandasje på resten av sårene. Klokken elleve er det fellestrim. Kanskje jeg orker den også i dag. Og på søndag kommmer kanskje Erik. Savner ham så det knaker :((((

torsdag 29. april 2010

Og plutselig ble alt bedre

Har ventet hele formiddagen på legen. Jeg måtte si fra meg fotpleien, fellestri og fellestur. Men endelig var turen kommet og jeg fikk fjernet stiftene og et einngrodd sting. Dritvondt. Tårene spratt og svetten silte men ut kom de og plutselig ble alt mye bedre. Nå har jeg avsluttet sprøytene og gått over på piller. Pillene er halvparten av sprøytene men det holder nå. Det er et kjempeskritt fremover og et synlig tegn på at jeg er på vei mot målet. Smertene er der enda men det var så utrolig godt å få bort stiftene. Beveger meg rundt i korridorene i sakte fart og ser sikkert ut som en av de andre gamle damene her. Men i dag kom det en høy mørk mann i passende alder. Så nå er det bare å rette opp ryggen og finne frem litt leppestift:) Og klokken fem er det Bingo !!!

Vondt

Er sliten og lei i dag. Har vondt hele tiden og i natt måtte jeg ringe på nattsykepleier for å få sprøyte.
I tillegg har jeg mageknip i ett sett så jeg befinner meg stort sett på WC. Vet at tarmen trenger tid til å venne seg til å jobbe men dette er vondere enn jeg orker. De bare må fjerne de klemmene i dag. Venter på legen nå og håper det beste

onsdag 28. april 2010

Snart natt igjen

Litt dumt at jeg er begynt å grue meg for natten men kanskje i natt vil det bli mye bedre. Hvis ikke så har jeg lovet alle og meg selv at jeg skal ringe på nattevakten for å få en sprøyte. Kanyler og utstyr er lagt klart her på benken. I morgen formiddag skal jeg til legen her på huset. Han skal se på stiftene og vurdere om de kan fjernes. De er såre vonde og stramme så blir en lettelse å bli kvitt dem.
Dagen i dag har vært grei. Jeg har hatt sårstell og fått tatt blodprøver. Vaktmesteren kjørte dem til Gjøvik sykehus. Ellers har jeg vært hos fysioterapeut og trent på benk en halv time. De var godt for stive muskler. Min fysio er en liten nett ung dame men de to andre er kjempedigre russere med grove stemmer. Ingen sier dem imot tenker jeg. Resten av uken er alle fysioene på kurs så da skal jeg trene på egenhånd og i tillegg være med på fellestrimmen sittende på en stol. Vi husker vel alle Trim for eldre med Morset Og kjøyr- trallalal la tralla la. Blir nok noe slik men jeg hiver meg på jeg. Har hatt mye vondt i dag så lite aktivitet ellers Men går trappen når jeg skal ned og nå smaker kaffen litt bedre. Mange små skritt i riktig retning dette.
Været her oppe har vært grusomt hele dagen. Det snødde så alle trær ble hvite og senere ble det tett tåke med mye regn. Altså ikke utevær i dag. Jeg hadde kaffe med Astrid og et par av mennene. Feriested ble diskutert og middag og kvelds hadde vi også en fin prat, Astrid og meg. Tora håper vi fikk fikset høreapparatene i dag så hun kan delta i praten. Hun minner om min bestemor og viser bilder av barn og barnebarn En herlig dame. Vår fjerde bordame Alfhild er også kommet mer på banen og den vonde barnehagekjemien er vasket helt bort. Men Alfhild har hatt så mye besøk at vi ikke har hatt henne til bords i dag. Skriver mye om bordsettingen men det er fordi det er dagens høydepunkter og hvert måltid tar lang tid.
De to andre unge damene spiser fremdeles på rommet. Strømpestrikkingen går fremover og nå er jeg begynt på hælen:) Og slik går dagene fremover i sakte tempo samtidig som jeg kvikner stille og rolig til.
God natt alle sammen

En lang natts ferd mot dag

Nettene er vonde. Jeg sovner for så å våkne av at smertene river i kroppen. Håper hver kveld at nå har det snudd nå blir det bedre. Og det vil det jo bli snart men jeg er utålmodig.Vet fra de tre andre operasjonene at jeg har store smerter lenger enn de fleste og at det går nesten 4 uker før det slipper helt taket. Men akkurat nå er det så grusomt vondt at det ikke er så mye trøst. Likevel kan jeg se bakover til den dagen jeg kom hit og se at jeg er mye bedre. Det er bare så laaaaaangt igjen.
I dag er det grått og kaldt her oppe så jeg dropper fellesgårturen. Pleieren kommer snart og skal stelle sårene mine og bytte bandasjer. I går kveld hadde jeg blødd gjennom så de måtte ta et ekstra skift da også. Tror ikke jeg får tatt stingene og klipsene likevel i dag så da vil heller ikke smertene slippe noe.
Klokken elleve skal jeg til fysioterapi og så er det kaffe og kaker i dagligstuen. Jeg drikker te og hopper over kaken. Kaffe smaker ikke sammen med pillene jeg får så det har jeg ikke drukket på nesten to uker. Ellers håper jeg å klare en liten spasertur eller to så jeg ikke blir sittende på rommet så mye.
I går ringte legen min på Aker. Han skal ringe igjen i dag da han bare fikk telefonsvareren i går. Han er så lei seg for min blålystur etter at de kastet meg ut fra sykehuset, sa han, og vil gjerne høre hvodan det er med meg nå. Det varmer med slik omsorg.

tirsdag 27. april 2010

Det ble en lang dag

Har for mye smerter til å være i aktivitet enda men i morgen blir det bedre for da skal jeg ta stingene. Jeg er stiftet sammen med agraffer fra hofte til hofte. Det er som store stifter fra en stiftemaskin og de er begynt å irritere en del. Så jeg ser virkelig frem til å bli stiftefri. Stingene i det andre såret skal også tas men de kjenner jeg ikke noe til. De to andre sårene skylles med kateter og til slutt er det nye bandasjer på alle fire sårene. Hele operasjonen tar vel en times tid. Er vel egentlig ikke rart jeg har vondt når jeg tenker meg om. I løpet av morgendagen er det mulig jeg går over fra sprøyter til piller. Litt usikker enda for pillene er bare halvparten i styrke som sprøyten. Målet er å være uten noen piller når jeg kommer hjem og det skal jeg klare med forsiktig nedtrapping.
Dagen i dag har gått med til samtaler med sykepleier og fysioterapeut, sårstell, sprøyter og mat. I morgen skal jeg til fysioterapeut og begynne med forsiktig trening. Dropper felles gåturen i morgen også for her er det ett steg om gangen :)
Var på aktivitetsstua i dag men bestemte meg for å spare skjerfmalingen til senere og kjøpte meg strikkegarn i stedet. Nå strikker jeg strømper med latmannsmønster. Garnet er så kjekt at det lager mønster selv. Glimrende for en omtåket pasient.
Eller går livet sakte her på heimen. Eva har reist og Tora er kommet ved bordet vårt i stedet. Hun hører ikke et ord så dermed er den samtalen ut av døren. Men i kveld kommer Astrid tilbake fra handletur på Raufoss så da blir det mer liv. Vet dere, jeg er den eneste uten gåstol eller krykker. Jaja, jeg er jo den eneste under 80 år også. De andre to på min alder spiser på rommet. Jeg er for sosial så jeg menger meg inn med de andre og smiler og koser meg så godt jeg kan mellom rullatorene.

PS. Glemte å fortelle at jeg var ute på tur i ettermiddag. Gikk helt til porten uten at de sier dere noe. Men er kjempestolt. Nå er det kaffe og drøs :)))

Tilbake på rehab

Så var jeg tilbake her oppe på Pauslrud et stykke før Gjøvik. Blopdprøvene i går var fine så i løpet av en halvtime var jeg i taxien og på vei oppover igjen. En pakistansk sjåfør denne gangen som hadde meget bestemte meninger om det norske samfunn. Med og min hyggelige medpassasjer jattet bare med. Hvem orker slike diskusjoner mens smertene river i kroppen? Etterhvert tok hun og jeg over hele styringen og hadde det riktig så koselig mens han satt taus. Beklageligvis så skulle ikke hun på samme heimen som meg for henne var det liv i.
Da jeg ankom var det middag og jeg ble gledelig overrasket over å se at det var kommet tre damer og en mann på minn alder. Da senker vi gjennomsnittalderen betraktelig. Middagen var hjemmelaget elgkarbonader og fruktgrøt til dessert. Hoppet over desserten  men koste meg med elgkakene. Første gang i mitt liv men de smakte godt de.
Tilbake på hybelen min pakket jeg ut av kofferten og rigget opp pc. Nå sitter jeg og ser ut vinduet hvor solen skinner så fint på jordene mens jeg skriver. Gammelt men koselig rom. Kan høre det våkner til liv i de fleste rom så da regner jeg med at de fleste gåt til frokost tidlig. Frokosten er mellom halv åtte og halv ti. Da vet jeg at det blir servert nystekte brød, kokt egg, havregrøt og masse nydelig pålegg. Så kjenner faktisk at jeg gleder meg til mat og det er mange dager sidne nå.
I går ble jeg kjent med fire damer og har fått fast plass på bordet med mest action. Der er det litt dårlig kjemi  mellom to av besetningen. Litt sånn barnehagekrangling vet dere. Ved middagen der i går var det helt taus men nå er jeg der så til kvelds gikk praten livlig.Den ene damen reiser hjem i dag så da kommer en ny. Håper det er en med litt liv i . Nå får jeg stelle meg og gjøre meg klar til god frokost sammen med Astrid, Alfhild og Eva. Etterpå skal jeg male silkeskjerf. Ha en fin dag :)

søndag 25. april 2010

Nå går det endelig fremover

En uke etter operasjonen fikk jeg plass på Paulsrud rehabiliteringssenter. Erik pakket kofferten min med meg i telefonen. Ikke lett jobb for ham men det klarte han veldig bra. Jeg var klar, for nå skulle det trenes så jeg er sprek som en unghest når vi reiser til Skiathos. Men en time før avreise kom legen og sa at jeg måtte vente til iallefall dagen etter fordi CRP ( senkning) hadde steget de siste to dagene. Kjempenedtur men sånn er det bare tenkte jeg og pakket ut igjen. Begynte å tenke på hvorfor senkning, som viser hvor mye infeksjon det er i kroppen, var steget. Hadde litt ømt og vondt i et sår der dreneringsslangen hadde vært og ba dem ta bakterieprøve. Da sykepleier kom inn til meg neste gang trodde jeg det var for å ta prøve men det var for å fortelle meg at jeg skulle reise likevel !!! Avdelingssykepleier og koordinator sa de måtte bli kvitt flere pasienter og en av dem ble meg. Likte det ikke for det var jo en grunn til at jeg ikke skulle forlate sykehuset enda men følte meg fin og ikke feber så pakket igjen og kledde meg i reiseklær. Til henne i nabosengen sa jeg at hun ikke måtte fortelle dem om hun slapp en fis engang for da ble det ut med henne og. Senere viste det seg at akkurat slik ble det.

Drosjetur i to timer til Gjøvik, med en svetteluktende og pratesyk drosjesjåfør anbefales ikke. Særlig ikke når man er nyoperert. Heldigvis var det en koselig medpassasjer som hadde fått påsydd fingen etter en ugrei vedkløyver.Og solen skinte fint.
Kom frem til senteret, fikk rom,spiste kveldsmat og ble syk.Maten var nydelig men pasientene veldig gamle. Jeg var satt opp til fysioterapitime på mandag men i helgen var det bare egentrening med turer. TV på veggen og en smal men god seng fristet siden jeg ikke var i form. Klokken var bare syv men jeg var sliten. Så begynte jeg å fryse. Forferdelige frostrier. Sykepleier kom og målte feber og da den fortsatte å stige utover kvelden ringte hun legen på Aker. De fryktet blodforgiftning så jeg fikk en to tur lang tur i ambulanse med blålys og høy hastighet.

Masse prøver ble tatt ved ankomst men feberen begynte å roe seg så faren var over. Men så utrolig redd jeg hadde vært og så alene. Nå var jeg trygge og slappet av. Etterhvert fikk jeg kommet opp på avdelingen igjen. Den avdelingen som det var så fullt at jeg ble kastet ut. Her fikk jeg enerom.Det var natt til lørdag og ute bråket Russen og jeg lå på gastroavdelingen på enerom. Helt utrolig.

I dag er det søndag og jeg er endelig begynt å føle meg bedre. Har hatt mye feber og forferdelige smerter. De skyller to sår daglig ved å stikke en slange inni dem og videre innover og skyller så med varmt saltvann.
Sårene er ikke så vonde nå og to typer sterk antibiotika knekker bakteriene der inne.I morgen får jeg svar på prøvene men regner med å reise oppover igjen etterpå. Her skal det trenes! Jeg skal få igjen kreftene mine for nå er det slutt på operasjonene. Endelig :)))

tirsdag 20. april 2010

Jeg er hel igjen:))))

Operasjonen gikk akkurat som planlagt på fredag. Jeg fikk epiduralbedøvelse før narkosen. Etter oppvåkningen ble jeg kjørt opp på den nye avdeligen og fikk vindusplass på et tomannsrom med engen dusj og wc. Damen i nabosenga snakket ikke et ord norsk så det ble ganske taust, men hun var smilende og stille i dørene. Jeg har ikke så mange besøkende så hadde vel håpet på en koselig prat fra en medpasient. Epiduralen virket som sagt ikke. Det viste seg at den satt for høyt og jeg ble bedøvd i armer og hodet og ned til navlen. Hjernen ble ikke bedøvd men huden i hodet og det ble meget pulserende og ekkelt. Nedefor navlen hadde jeg nesten full følelse og det var nokså dumt siden det er der det to store operasjonssårene er. Intravenøs morfin ble redningen og det har fungert greit, Ikke smertefri men ganske smerteredusert. Kan ikke klage jeg da. Jeg har jo blitt hel igjen. Ingen pose på magen men en hel og fin tarm.


Det vil si at jeg fikk fjernet posen og tarmen ble hel men har fått to nye poser koblet på hver side av magen. I tillegg har jeg en ledning inn i ryggen som er koblet til en pumpe og en beholder i et stativ.Jeg har urinkateter, to store bandasjer,oksygenslange og intravenøsslange. Ser ordentlig syk ut med alt dette koblet på meg. Og en vel planlagt prosedyre for å flytte meg fra sengen og opp i stående.




I går kom det ny pasient i naboseng og hun prater!!! Møtte henne en uke før operasjonen på preop og da pratet vi lenge og alt mulig så dett kunne ikke vært bedre. Tror hun er enig i det hun også. I dag fjernet de den ene slangen og dermed ble det en pose mindre. Jeg har også blitt kvitt oksygenslagen men alle andre koblinger er der. Hadde besøk av datter til Erik og kjæresten i går. Det like jeg fordi det bel et avbrudd i min lange dag og fordi jeg trives godt sammen med dem. I dag kommer Erik en tur innom etter jobb. Men han er sliten da og blir aldri lenge. Det er de eneste besøkende jeg har så gjett om jeg er glad for alle hilsener på mail, mobil og Facebook. Tusen takk alle sammen. Har sagt det så mange ganger før men sier det igjen, det gir meg så mye glede og krefter å vite at noen bryr seg.
Nå er det snart middagtid her på avdelingen men i dag er det ikke noe spisende for meg så jeg ber om havregrøt jeg. Klarer ikke spise så mye som de vil jeg skal. Blir mett av 5 ss suppe. Skulle ønske det var skil senere også;men nå tren ger jeg all næring jeg kan få i meg så må spiser mer.





fredag 16. april 2010

Operasjonsdagen

Tenk at dagen endelig er her. Jeg har vært så redd for at noe skal gå galt så operasjonen blir utsatt at jeg har brukt all min energi til å la vær å bekymre meg. Og så har jeg gruet meg så forferdelig til alt det vonde jeg skal gjennom. Har hatt en nokså lik operasjon for en del år siden så vet hva jeg går til. Den gangen fjernet jeg livmoren fordi jeg hadde så store muskelknuter. Min venn kirurgen vil visst skjære der dette gamle arret er. Viktig at jeg får beholde den fine runde magen uten sår. Det er jo snart bikini sesong eller dvs badedrakt da for min mage skal ikke blottes. Jeg skal kose meg med den helt alene og nyte at det ikke henger pose der.
Men tilbake til operasjonsdagen. Det er altså i dag!!!!! Jeg er veldig rolig og ikke stresset i hele tatt så nå er jeg tilbake som den sterke meg. Liker meg bedre slik for nå styrer jeg showet og ikke bare sitter og henger med hodet. Blir en fin dag i dag. Kjenner det på meg. Og jeg er i trygge hender hos Arne kirurg og alle damene. Jeg begynne å kjenne dem nå og det beste er at de kjenner meg og mitt litt unormale smertemønster.
Jeg har dusjet, vasket hår og stusset kroppshår slik rutinene er. Nå sitter jeg ferdig kledd og drikker to bokser næringsdrikke til jeg nesten blir kvalm. Vi kjører snart til sykehuset hvor jeg skal ta blodprøve før jeg går til operasjonsavdelingen. Der får jeg seng, lange fine støttestrømper og sykehusskjorte og så er jeg plutselig pasient igjen. Så skal de sette inn en veneflon og det er like spennende hver gang om de finner en brukbar åre. Mine har begynt å gjemme seg og det kan jeg forstå. Nok er nok.
Jeg blir kjørt inn til operasjonssalen i seng men legger meg operasjonsbordet selv. Det er en smal og myk benk og jeg er omringet av 8-9 pleiere. de vrimler rundt hodet på meg som smilende veps mens de forklarer meg hva de gjør. Litt trygt og litt nifst for alt skjer liksom på en gang. men de er så rutinerte og samkjørte at jeg slapper helt av. Så kommer anestesilegen og setter epiduralnålen inn i ryggen min. Nå vet jeg at dette ikke er vondt så gruer meg ikke. I løpet av denne prosedyren får jeg diverse medisiner og intravenøse væsker så det går i ett og plutselig så sover jeg. Hva de gjør med meg da er jeg glad jeg slipper å se. Litt sånn slaktebenkfølelse tenker jeg.
Send meg alle gode tanker i dag for dette skal gå bra. Nå skal jeg bli hel og frisk og alt skal bli bra.....

torsdag 15. april 2010

Dagen før dagen

Da er jeg i gang med forberedelsene:
klokken 7: Frokost
klokken 10: Magnesium cocktail
klokken 14: Ny cocktail
klokken 16: 1,5 liter Dansk tømming
klokken 20: 4 bokser Preop næringsdrikke
klokken 05 i morgen: 2 bokser Preop næringsdrikke

Dagen i dag skal jeg bruke til å vaske og rydde litt. Har en slags barnesykdom at jeg alltid må reise fra et ryddig hus selv om det bare er for noen dager. Og så skal jeg selvsagt pakke ferdig sykehusbagen : PC, mobiltelefon, bøker,kryssord, McLeod DVD, tøfler og toalettsaker. Resten av tiden blir jeg å finne på do. Slike tømmeregimer tar timesvis og jeg skal tømme via en pose så det er mye styr og stell. Har forberedt alt så det går nok på et vis. Skal spare dere for detaljene om bandasjeutstyr etc :)))
Tenk nå er dagen her. Jeg har ventet siden oktober så nå føler jeg meg helt hyper av forventning, glede og engstelse.

Del to:
Tror første coctail tømmer magen alene men må få i meg resten også. Er kvalm og fryser og synes ikke det er så veldig kjekt akkurat nå. Om en time er det neste dose og gruer meg allerede. Ikke fordi det smaker så vondt men fordi det gjør så vondt. Uff og uff.......

Del tre:
Sliter meg gjennom minutt for minutt. Jeg er kvalm som om jeg skulle være dobbel sjøsyk. Og enda står det 1,5 liter Dansk saltvann på programmet.

Del fire:
Fyttigrisen så grusomt:((( Enda  6 dl igjen av 1,5 liter saltvann. Klarer jeg dette ?

To be continued...........



onsdag 14. april 2010

En vond dag som ble så fin

Selskapet i går gikk veldig bra og jeg koste meg og slappet av. Men det ble mange timer og jeg som har slik stålkontroll på kroppen kniper igjen alle indre organer så ikke luft eller annet slipper ut i posen. I følge legen ikke mulig men min tarm lystrer meg likevel den. Til slutt blir det nesten krampe der inne og med en mistenkt nyrebetennelse i tillegg ble det nokså ubehagelig for meg. Gikk rett til sengs og sov i tre timer.
Dagen i dag startet dårlig med bankende hodepine og vondt i alle kroker av kroppen. Flyttet dyne og pute inn i sofaen og flyktet inn i en tåpelig film. Jeg hadde så mange planer for dagen og været var nydelig så jeg ble nokså lei meg. Skal være syk i mange uker fremover så denne siste dagen trengte jeg. Men så slapp smertene taket og jeg fikk i meg litt mat. Helt herlig. Så fantastisk at dagen likevel ble så fin. I morgen er det pakke og tømmedag så den blir ikke bra samme hvor mye solen skinner.
Takk for alle hilsener på mail og Facebook. Spesielt takk til Torill på Sola og Torill i Oslo for gode ord.
Skulle ønske jeg klarte å sette ord på hvor mye det betyr for meg med den støtten jeg får av dere alle. At noen tenker på meg og bryr seg om hvordan jeg har det er min beste medisin. Hold ut med meg litt til så er jeg snart oppe og går igjen. Kjempeklem til dere alle fra meg:))))

mandag 12. april 2010

Er så sliiiiiiiiiten

Jeg vet det er kun et par dager igjen og at det snart er over men jeg er så sliten at jeg vet ikke hvordan jeg skal holde ut. Har vondt hele tiden og er lei meg. Tror både kropp og sjel har fått nok nå og så vet jeg hva jeg skal gjennom av smerter før alt blir bra igjen. har ryddet og kaster stomiposer, plater, tetningsmiddel, posedeo, bleier, bind,osv. Har bare tatt vare på akkurat nok til å klare meg til bandasjeskift fredag morgen klokken 05:00.
Prøvde å jobbe i hagen i dag men det ble dårlig. Orker ikke bøye meg pga smertene og er så slapp at jeg tror batteriet er helt utladet. Har noen en ladekabel til låns? Så nå sitter jeg her og synes synd på meg selv  med røde kinn fra solen, poser under øyene og et trist smil. Stakkars meg da:)))
I morgen skal jeg til tante Gerd i 85 års dag, Det er hennes danske datter og svigersønn som lager fest så det kan bli et festlig lag med god mat og drikke. Det er formiddagsselskap og jeg reiser kl 11 så da går hele den dagen. Skal bli godt med en avveksling

fredag 9. april 2010

Helg, vår og sol

Det er meldt sol og 10 grader denne helge enda mer og sol og varme over helgen. Nå håper jeg resten av snøen forsvinner for den ligger enda og trykker hekken flat. Mannen i huset skal felle noen flere trær så han har jobb i ukevis fremover med greiner og vedkutting. God trening:)) Jeg klarer ikke være med så får holde meg til blomsterbedene mine jeg.
I går hadde jeg en lang da på Aker. Først blodprøver. Kroppen har fått nok smerte de siste månedene så til og med det lille stikket var vondt. Alle prøvene var fine og ble klarert av tre leger så nå er det bare å vente til fredag igjen. I morgen begynner forberedelsene Da skal jeg drikke noe næringsgreier tre ganger til dagen frem til operasjonen. Dagen før operasjonen er det tømmeregime pluss masse andre næringsdrikker. Godt jeg har god tid:))
Nå skal helgen og solen nytes så jeg får ladet batteriene så mye jeg kan. Bekkenet er betent og vondt men overlever noen dager til. God helg

onsdag 7. april 2010

Klar for preop poliklinikk

I morgen skal jeg til preoperasjon poliklinikk. Da går hele dagen med fordi har jeg har så lang veg. Sitter på med Erik om morgenen så er på sykehuset ca halv syv. Har time ti på ti så det blir lenge å vente. Skal handle litt på apoteket som skal brukes neste uke. To middel til å tømme magen 6 pakker næringsmiddel til å fylle opp med etterpå. Det er neste torsdag dette skal skje. I morgen skal jeg ta EKG og blodprøver og snakke med lege, sykepleier og anestesilege. Begynner å få erfaring i dette nå og vet at det blir mye venting mellom de forskjellige kontorene. Hele  greia tar omtrent tre timer og så blir det enda to timer å vente på sjåføren min. Lang dag og mye kaffe i kiosken :(
I dag har jeg vasket vinterklær i store hauger. Vinterklær opp på loftet og sommerklær ned i nyvaskede klesskap. Fast rutine hver påske. Erik har saget ned 4 digre trær så nå er det lyst og fint i hagen. Han har mye godt arbeid der til helgen med å sage opp trestammer og grener. Håper jeg klarer å være med på vedkløyvingen men tviler vel på det. Det er meldt varmt og fint vær til helgen så hagearbeid blir det.
8 dager igjen......

tirsdag 6. april 2010

Nå nærmer det seg:))))

Så var påsken over. Har hatt en fin påske selv om det ikke ble fjelltur og været har vært dårlig. Vi hadde middagsbesøk av svigerforeldrene og tante Gerd og Arne på Langfredag. Menyen var langtidsstekt lammelår, fløtestuede poteter, champignonsaus med rømme og brokkoli. Desserten var hjemmelaget iskake og senere fikk de kaffe og suksesskake.En fin dag og mye god mat.
I påsken har vi lang og fin frokost hver dag. Jeg har eget service til påsken som brukes til frokost. Det er gult og gammelt fra Stavanger flint. Selvsagt må det vaskes for hånd men det er ekstra stas å dekke med dette. Så koker jeg gule egg. Litt av det tørre løkskrellet i vannet gir nydelige gule egg. Og så mine heklede kyllinger selvsagt. De er nå 33 år gamle så her snakker vi tradisjon før stil.
De siste dagene av påsken ble det nydelig vær og vi fikk virkelig jobbet ute i hagen. Herlig. Jeg har bettenelse i bekkenet så mått jobbe forsiktig men klarte mye likevel. Erik har tatt opp beleggningssteinen i den gamle inngangspartiet ned til naboen. Nå slipper vi kanskje at naboens gjester parkerer i vår innkjørsel og går over vår hage. Er mer arbeid igjen før vi kan fylle på jord og så gressfrø. Tungt arbeid så jeg kunne ikke hjelpe til.
Nå er det kun 10 dager igjen til den store operasjonen. Og i tillegg er tre av den fullbooket så nå har jeg det faktisk travelt. Bentennelsen i bekkenet bekymrer meg for jeg vet det kommer fra tarmen. Er så bekymret for at de ikke skal koble meg sammen. Jeg fortjener en sjanse til å få tarmene til å fungere uten posen på magen.
I dag skal jeg rydde bort påskepynt samtidig som det vaskes og tørkes støv. Etterpå skal kjøkkenskap skures. Våronn heter det vel? Ha en fin dag alle sammen.