fredag 28. mai 2010

Bryllupsdager

I går feirer vi svigerforeldrene sin 60 års bryllupsdag og i dag er det vår dag men vi har 6 års dag. Tenker tilbake på den fine maidagen vi giftet oss hos i Stavanger Tinghus og minnes med glede den tiden som har gått. Vi er heldige som har funnet hverandre og nyter livet i huset i skogen.
I dag fyller mitt gudbarn Therese 25 år og min stefar Tor ville blitt 75 år i dag. Så vi har mye å feire i dag. Siden vi var på restaurant i går og snart skal på tre ukers ferie blir det en stille og rolig liten fest for to i dag. Bordet er dekket, kjole funnet frem, og maten lagt klar. Det er mannen i huset som er kokk og han er kjempeflink.
Det er i dag 6 uker siden operasjonen så nå forventer jeg at jeg skal bli helt smertefri i løpet av natten. I allefall i løpet av helgen. I dag er det fredag igjen og mannen skal være hjemme helt til mandag. Blir nok mer jobbing med plen og hage men først skal vi feire vår bryllupsdag.


onsdag 26. mai 2010

Å,å,å de går likar no

Mye mindre vondt i dag og har begynt med alvorlig kjedsomhet. Sturer rundt som en katt i bur og vet ikke hva jeg skal ta meg til. Kan ikke løfte som dere vet så den lille smådullingen jeg kan utføre frister liksom ikke. Går tur hver formiddag så rett i kjelleren for å trene med strikk, balansepute og ball. Deretter er det dusj og god samvittighet. Kjenner at formen kommer tilbake nå og betennelsen som begynte å ta overhånd i det ene såret har jeg fått til å snu. I går var jeg på handletur alene til Ski. Tenk det. En skikkelig milepæl. Jeg handlet noe sommerklær, undertøy og bikini. Slitsomt og mange hvilepauser men jeg klarte det. Neste uke tror jeg det blir Oslo tur på meg. Klarer å de 2- 3 kilometerne til bussen nå vil jeg tro.
Pakking til ferien er sånn smaått begynt. Har laget meg små hauger på et bord på gjesterommet nede og pakkelistene er klar. En del av hele ferien å glede seg på forhånd.
I morgen skal vi på restaurant og ferie svigers sitt diamantbryllup.


mandag 24. mai 2010

En fin langhelg er over

Det har vært fine dager og mye godt arbeid er blitt utført i hagen. Jeg har utført det lille jeg kunne og mannen alt det andre. I går kom svigermor og svigerfar på besøk til skogen. Vi stekte vafler på terrassen og koste oss helt til en regnbyge avbrøt idyllen. Veldig koselig så håper de kommer snart igjen.
Jeg har fått fine røde kinn fordi jeg glemte å smøre meg med solkrem i dag. Var delvis skyet så meket ikke solstrålene. Men jeg husket å smøre mannens ansikt så en av to er jo bra. Denneuken skal jeg prøve å komme meg til frisør. Alle damer føler seg bedre når håret er fikset og dollet så nå er det min tur. På torsdag skal vi på fin restaurant i Ski. Svigerforeldrene mine har invitert sine barn med ektefeller til å være med å feire 60 års bryllupsdag. 60 år! Vi har 6 års bryllupsdag dagen etterpå men det blir jo et lite tall i forhold. Gleder meg til den kvelden. Jeg er glad i både god mat og godt selskap og når familien til mannen samles er det alltid livlig og trivelig.
Med meg går det fremover. Men alt for sakte synes jeg da. Har smerter fremdeles og enkelte dager må jeg ta en pille. Men det gror og alt er som det skal. Bare meg og min kropp som overreagerer på smerte.
Nå har jeg skrevet pakkeliste til ferien. Det er et sikkert tegn på at den nærmer seg.


fredag 21. mai 2010

Sommervær

26 grader i skyggen og en liten mild bris. Det er vær jeg liker:)) Håper bare det kan vare noen dager til.
Tidlig i morges ble det levert et lass med god jord og siden har jeg ikke sett noe til mannen min. De har også vært her fra kommunen og merket opp grensen slik at vi kan sette opp gjerde. Dagene er lange nå. Jeg har mindre vondt men kan jo ikke gjøre noen ting! Vandrer hvileløst rundt og ser at timene snegler seg av gårde.
Vasker jeg klær så får jeg ikke hengt dem ut fordi jeg ikke kan bære kurven. Luke i bedene kan jeg bare gjøre med hånd for redskapene er for tunge. Og slik er det med alt jeg kunne tenkt meg å gjøre. Denne damen er ikke laget for å gå på stas så derfor kryper kjedsomheten som en liten orm under huden. Selv om det er fredda.........


torsdag 20. mai 2010

Regn og litt torden

Regn store som epler laget lange og dype elver nedover innkjørselen vår i dag. Det har vært forferdelig varmt ( 24 grader) og lummert men kun bittelitt torden. I morgen er det meldt sol så da blir det bedre. Mannen er hjemme i morgen og han har bestilt et digert lastebillass med jord som skal trilles ut forskjellige steder i hagen. Så har han noe å gjøre hele pinsehelgen. Jeg har avtale med kommunen som skal komme og merke to grensepunkt hvor vi skal sette opp skigardgjerdet. Materialene til gjerdet kom i går og to polske arbeidere kommer neste uke for å sette det opp. Så nå er det liv og røre i skogen.
Smertene i buken henger fortsatt i og tarmen lystrer meg ikke helt enda. Den har vært passiv så lenge så jeg må trene den opp. I dag snakket jeg med min sønn og måtte bare legge på og løpe til do. Sånn vil det nok være noen uker. Gleder meg voldsomt til å reise til Hellas men er samtidig glad jeg har et par uker til å bli enda bedre for jeg klatrer ikke akkurat i trærne enda.


onsdag 19. mai 2010

Jeg er frisk :)))))

Ble sjekket av min venn kirurgen i går. Han var nokså sikker på at betennelsen i tarmen ikke var bort men der tok han feil. Jeg visste jeg hadde rett og ble så lettet. Har lenge påstått at betennelsen vil forvinne når de kobler meg sammen igjen og slik ble det. I skjøten av tykktarmen var det veldig trangt så jeg skal tilbake på kontroll i slutten av august. Min teori er at dette vil utvide seg av seg selv så tror det kommer til å gå veldig bra. Var helt utslitt i går så dagen ble ikke så bra som den burde. Sol og 25 grader i skyggen hjalp ikke til å fjerne ettervirkningene av et døgns fasting, to omganger klyster og kirurgens klemming og pressing på vonde sår. Men en god natts søvn hjelper på mye så dagen i dag blir nok bedre. Jeg har et mål om å gå to turer i dag pluss å trene med øvelsene jeg har fått hos fysiomannen. Har smerter i dag og så må passe meg for ikke å ta for hardt i. Jeg blir så lett overivrig til å nå mitt mål om å bli helt frisk. Litt mindre enn tre uker igjen til å nå det målet så opp og hopp unge dame, her skal det trenes

mandag 17. mai 2010

17.mai


17.mai er jeg så glad i. Det er en dag jeg feirer at jeg bor i et så godt land og røres til tårer av å høre nasjonalsangen. Derfor pleier vi å reise inn til Oslo og vinke til Kongen. Men i år måtte jeg melde pass.
Pyntet ute og inne med flotte flagg og hvite duker og så laget vi pølsefest for to. Senere på dagen kjørte vi til Ski og drakk kaffe og spiste bløtkake hos svigerforeldrene mine. En liten runde til Ski sentrum for å snuse på nasjonaldagsatmosfæren ble det også. Men Folketoget var akkurat passert så vi kjørte hjem igjen etter en liten stund. Har hatt mye vondt i dag og gruer meg til i morgen. Da skal som sagt kirurgen inn og sjekke sømmen der de koblet tarmen min sammen. Har tatt klyster i kveld men ikke med forventet effekt. Kommer en ny dose i morgen tidlig. Må time det riktig så jeg er ferdig med dospringing før drosjen kommer og henter meg klokken elleve. Håper jeg får sove i natt men er vel nokstå tvilende til det allerede nå. Gruer meg for mye og så er jeg litt sulten. En bitteliten wienerpølse nå hadde vært snadder men faster man så faster man......


lørdag 15. mai 2010

Bedre og bedre

I går hadde jeg en fin dag og jobbet i hagen til langt på ettermiddagen. Ingen tunge løft og kun forsiktig luking. Har min mann som min forlengede arm. Vi er et bra team og fikk utrettet mye. Men gleden over at jeg var så mye bedre overskygger alt nå. Vi var og handlet og da kollapset jeg omtrent, men litt hvile og jeg var på plass igjen. Ser ut som jeg har funnet balansen nå. Jeg bruker ikke kompresser på sårene mine lenger og det har også hjulpet. I tillegg til alt så reagerer jeg allergisk på plaster. Nesten utrolig. Nå er det kun et sår som lekker og det er det de klippet hull i meg for å få ut tarmen til posen. Jeg bruker brokkbelte som støtte og synes det hjelper. Har tatt smertestillende sent på kvelden men ikke noe om dagen så det går fremover. Tenk nå kan jeg prompe, gå på do og dusje akkurat når jeg vil. Det er lenge siden det. Er det rart jeg smiler?

fredag 14. mai 2010

Lite sykehusbesøk

De siste dagene har jeg blitt mer og mer matt og uvel. I går våknet jeg i fin form og koste meg med frokosten min mann laget til oss. Etterpå vasket jeg opp og ryddet bitte litt. Sener lå jeg på kne og lukte i et av bedene. Hos naboen vrimlet det av folk som jobbet i hagen så det smittet. Da halve bedet var ferdig sjanglet jeg rett i seg og fikk feber. Frøs og frøs og varme røde roser i kinnet. Det ene såret var i tillegg blitt mye sårere og ømmere. Jeg har åpen retur til sykehuset så ringte for å få råd. De ville ha meg inn for å ta prøver av meg så plutselig lå jeg med sykehusskjorte i en sykehusseng på akuttmottaket. De tok et lass med blodprøver også med tanke på blpdforgiftning. Jeg har operet i tarm og med alle tarmbakteriene blir infeksjonsfaren stor. Mens jeg lå der så jeg for meg mulighetene for å måtte være tilbake på avdelingen et par døgn og fikk nesten panikk. Jeg vil bli frisk ikke nå og ikke være pasient. Heldigvis var prøvene fine så jeg kunne reise hjem. Kroppen min er så sliten at den reagerer med feber når jeg blir så utmattet. Men det vil bli bedre for hver dag om jeg bare sørger for nok hvile og vitaminer og slikt. Har sovet godt i natt så får prøve å ta det litt mer med ro i dag. Men jeg ønsker så inderlig å være frisk . Både for meg selv og for min mann. Det har vært 12 lange måneder nå.


onsdag 12. mai 2010

Plutselig ble jeg grandtante til to :)

I går var en gledens dag. Da fikk jeg svar på min Facebookmelding til tantegutten min. Han er sønn til min døde bror Bård og har bodd i Sverige i mange år. Sist jeg så Thomas var i begravelsen til Bård og da fikk jeg ikke snakket så mye med ham. Det føles som en brikke i et puslespill er på plass og jeg er så utrolig glad. Han er blitt en kjekk ung mann med samboer og en datter på 1 år. Så nå er jeg grandtante til to små jenter. Thomas var tante sin gutt da han var liten så det kjennes helt fantastisk å vite at han har savnet meg også. Gleder meg til å bli mer kjent med ham fremover.
I dag sluttet jeg med de sterke smertestillende pillene. Endelig. Tok den siste i for halvannet døgn siden så nå er det over. Har fremdeles sår som skal stelles og smerter i operasjonsområdet. Men dette er et kjempeskritt fremover. Tror jeg feirer med et lit glass rødvin i kveld jeg.
Endelig er det langhelg og Erik er hjemme mange dager. Da er dagene mine så mye lettere så selv om det er meldt dårlig vær så ser jeg frem til denne helgen. Og 18.mai skal jeg på kontroll hos kirurgen. Ringte til Aker i dag for å bestille taxi til undersøkelsesdagen." Å ,det er deg som bor langt inne i skogen, ja det skal vi fikse" var uttalelsen fra sekretæren da jeg sa navnet mitt. Trygt å godt å bli ivaretatt på den måten.
Nå ønsker jeg å være mindre kvalm, eller ikke kvalm i det hele tatt. Da  blir jeg glad da:)
Ha en fin helg alle sammen

tirsdag 11. mai 2010

Zzzzzzzzz

Pillene slår meg helt ut så i dag våknet jeg ikke før klokken var nesten tolv. Var opp halv syv og tok en pille. Da rev smertene meg nesten i to og jeg sutret og gråt. Men da var det 20 timer siden sist pille så det går rette veien. At jeg sovnet i så mange timer etterpå er nok en blanding av at de begynner å bli for sterke og at jeg nok sov dårlig i natt pga smertene. Men akkurat nå har jeg det godt så da nyter jeg øyeblikket.
Følger spent med på aktivitetene i nabohuset. Det er en grønn bil parkert i gården i den satt det to kraftige arbeidsmenn som bar bøtter og verktøy ned til huset. Hva skal de gjøre der? Hm, dette må vi finne ut av. Den brasilianske svigermoren er ute i hagen og raker plenen. Det er overskyet men hun har tykk jakke og store solbriller på. I går spurte naboen oss om skigard gjerdet vi skal sette opp så det er snart prosjektstart. Han vil i tillegg sette opp sikringsgjerde rundt hundegårdene i tilfelle de klarer å stikke av. Dette gjerde vil ikke vi se så mye av hedigvis, for de er ikke akkurat pene.
I går så jeg absolutt siste episode av McLeods daugthers og i dag så jeg et reiseprogram fra Australia på TV. Lette å drømme seg nedover men Hellas frister mer.

mandag 10. mai 2010

Hjemme og nyter det...........

Turen hjem gikk fint og det var helt fantastisk å komme hjem. Huset var nyvasket og kjøkkenbordet pyntet med en stor bukett hvitveis og rosahvite roser i stuen. Jeg ble virkelig ønsket velkommen hjem. Men er mye slappere enn jeg hadde forventet. Første kvelden kollapset jeg omtrent på sofaen men nå er det mandag og jeg er fremdeles forferdelig slapp og sliten. Mulig det er de sterke smertestillende som sliter i kroppen. De regner jeg med å slutte med i morgen så kanskje jeg går bedre tider i møte. Har også fire vonde sår på magen som må vaskes og stelles en gang hver dag. Min mann sykepleieren er en engel og hjelper meg. Det er både ekkelt og litt vondt. Skal til undersøkelse på sykehuset om en uke.
Har mageknip fordi det er så trangt der de har sydd meg sammen i tykktarmen. Forferdelige smerter men det skal visst være slik og vil gi seg litt etter litt etterhvert som tarmen utvider seg igjen.
Uff for en syting og klaging på meg da :( Men er drittlei av å være syk og dagene er ulidelig lange. Sårlig disse to når Erik jobber overtid.
I dag har jeg trent og gått en liten tur slik jeg hadde planlagt. Været var grått og mye regn etterfulgt av snø og haglbyger. Nå skinner solen og det lyser nydelig av den lysegrønne bjørka og gresset som nå er ganske grønt. Så hvorfor sitter jeg og synes synd på meg selv ?

torsdag 6. mai 2010

Nå reiser jeg hjem:))

Har sånn smått begynt å pakke kofferten. Jeg må være ute av rommet klokken 11 i morgen men drosjen henter meg ikke før halv fire. De skal stelle sårene mine og jeg skal til fysioterapeut klokken halv ett. Før det skal jeg lage ferdig enda et silkeskjerf og denne gangen uten aktivitøren. Jeg har malt det ferdig og krøllet det med grovsalt. I morgen skal det fikseres, vaskes og strykes.
Dagen i dag har vært helt anderledes enn de andre. Jeg var først hos legen som snittet opp kulen i såret. Kulen er blitt mye mindre men om den vokser igjen så skal jeg til fastlegen med den. Sårskyllingen av det andre såret avsluttes i morgen. Etterpå var jeg og fikk fotpleie og aromaterapi i 90 minutt. Ren nytelse.
Middagen i dag var soppsuppe, fiskegrateng og fersken med krem. Ganske godt. Etterpå var det en time avslapningsterapi. En fin og god dag.
Har mye mageknip og holder meg i nærheten av do. Krysser fingrene for at det går fint de to timene i drosjen i morgen. Men det får gå som det går for hjem skal jeg :))))



onsdag 5. mai 2010

Nå har je jammen vørti mykje ber

På tide jeg kommer meg hjem før jeg blir miljøpåvirket av denne sterke dialekten. Mye bedre dag i dag og den plommestore klumpen har krympet mye heldigvis. Jeg gikk tur i formiddag da var solen fremme men det var kun 1 grad så gikk ikke den lengste turen. Senere var det fellestrim i peisestuen og så fysioterapeut før jeg malte silkeskjerf. Blir spennende å se i morgen hvordan det blir når det er ferdig.
Middagen i dag var kylling og potetmos. Veldig godt men resten av dagen har jeg vært på do så et eller annet ble ikke ønsket velkommen i mine tarmer. Kan være en reaksjon på alle pillene. Er bedre nå samme hva det var.
En av mine eldre venninner her fikk en trist beskjed i dag og har kun kort tid igjen å leve. Det gjør vondt så nå vet jeg enda mer at jeg må hjem og kjenne at jeg er frisk .
I morgen er det ikke trening med fysioterapeut for da er det sårstell, fotpleie, aromaterapi, dusj, avslapningsgruppe og så BINGO :)))))

tirsdag 4. mai 2010

Kald og hutrende dag

Hjemme snødde det i dag mens her var det delvis skyet med en iskald vind. Jeg har ikke vært ute i hele dag. Har faktisk vært i sengen det meste av dagen. I natt våknet jeg av en slags ulehyle lyd. Hørtes ut som noen gråt og det uroet meg så jeg ikke fikk sove. Sovnet da klokken ringte og gikk derfor sent ned til frokost.
En av damene med kreft ble hentet av ambulanse og jeg ble ikke så mye roligere av det. Trening hos fysioterapeut er eneste bevegelse jeg har hatt i dag. God trening og rett i dusjen til hårvask etterpå. Da jeg tørket meg fant jeg en plommestor klump i operasjonssåret. Sykepleier som skyllet drensåret og byttet bandasjer har satt meg opp til legetime på torsdag men håper det er bedre til da så jeg slipper å snitte i denne klumpen. Var hos legen tidlig i dag og han sjekket drenssåret. Det skal om mulig skylles de dagene jeg er her men jeg kan reise på fredag om jeg vil Og det vil jeg! Han trodde såret kom til å lukke seg snart. Får jeg feber eller frysninger så skal de ta blodprøve. Så nå kan alle være med meg og krysse fingrene for at den vonde klumpen minker kraftig så jeg får reise hjem.
Middag i dag var aspargessuppe med frisk asparges etterfulgt av lettsaltet torsk og så bringebær og friske jordbær med vaniljesaus. Jeg har det godt her.
Det kom tre nye i dag. Alle med veldig høy alder så nå tipper jeg at gjennomsnittsalderen på pasientene her er 83 år. Min unge alder trekker ikke så mye ned. Borddamen min er 62 så vi er de to yngste:))
Onsdag i morgen og snart fredda..........

mandag 3. mai 2010

Mandag og ny uke

En dag med trening i tre økter og full aktivitet til klokken tre i ettermiddag så dagen har gått fort. Til middag fikk vi hjemmelaget ertersuppe og tykke pannekaker. Spiste godt og håpet på reaksjon i tarmsystemet men venter enda.¨Det var god mat uansett. Jeg fikk også tatt blodprøve og CRP er nå nede i 16 mens den var 76 sist uke og nesten 300 på sykehuset. Ble selvsagt kjempeglad men liker ikke at de fremdeles skyller med kvinnekateter ca 4 cm inn i buken. Håper det er bare 3 cm i morgen. Onsdag skal vi ta en avgjørelse om jeg skal reise hjem på fredag eller ikke. Må jeg ha hjemmesykepleie til det dumme såret så blir jeg her.
Været i dag orker jeg nesten ikke nevne en gang. Det har vært snø i hele dag. Den legger seg ikke men luften var full av store flak i time etter time. Jeg gikk likevel en lang tur så er jo ganske stolt da.
I morgen er det en ny dag og håper jeg klarer være like aktiv da for nå vil jeg bli frisk!!!!!
Damene i salongen har sluttet å krangle men det er blitt mye negativ klaging fra tre kreftpasienter. Jeg skyr dem så mye jeg kan for de tapper krefter fra meg. Måltidene går som før med at Astrid og meg prater og de andre to er tause og ikke vil delta selv om jeg stadig prøver å dra dem med. Fleiper og tuller med dansken og han høye mørke. Godt å le litt :)))

søndag 2. mai 2010

Sol, søndag og besøk

Det ble som jeg fryktet en grusomt lang dag i går. Vi fikk festmiddag og jeg trente alene i gymsalen men ellers så sneglet timene seg fremover. Det snødde og blåste hele dagen så været hjalp ikke mye til heller. Sov ganske bra i natt med kun et anfall av smerte med pillebehov. I dag kom Erik på besøk. Det var så godt å se ha igjen at jeg måtte kjempe med tårene. Er så glad i den mannen:))) Etter en omvisning på "heimen" kjørte vi gjennom Raufoss og videre til Gjøvik. Her spaserte vi litt rundt i gatene før jeg valgte hvor vi skulle spise. Det ble kinarestaurant for jeg var klar for noe annet enn kokte poteter og saus. Herlig med annen mat og med skikkelig selskap. Jeg spiste med vilje mer enn jeg har gjort siden operasjonen. Der tarmen er sydd sammen er det ganske trangt og jeg får grusomme knipsmerter. Dette vil gi seg etterhvert som tarmen spiles ut men da må jeg spise mer så det blir tarminnhold nok. Tilbake på rommet fikk jeg flere kraftige anfall men Erik var her og passet på meg og smurte sårene mine og masserte beina mine. Han er min beste medisin og på fredag skal jeg hjem igjen til ham. Gleder meg utrolig.
Men først skal jeg være her i fem dager til og trene alt jeg orker og få sårstell.I morgen er det fellestur, fellestrim og trening med fysioterapeut.Tilsammen blir det trening en og enhalvtime. Vet ikke om jeg orker det hver dag men skal forsøke.
Nå er det kveld på "heimen" og alle er på rommene sine. Jeg skal dusje og så i seng hvor jeg ligger og ser TV til jeg sovner. Opp klokken 7 i morgen tidlig til en ny dag og en ny uke
God natt :)


Vant to gevinster på Bingo i går. Ukens høydepunkt:)))

lørdag 1. mai 2010

1.mai

Her er "heimen" pyntet over alt med stearinlys og blomster i rødt, hvitt og blått. Og hvite duker og flagg. Middagen i dag er festmeny som består av røkelask og eggerøre til forrett, kalvestek til hovedrett og is med jordbær til dessert. Håper det er noe ekstra godt til frokost også. Men den er ikke før om en time.
I dag skal jeg trene på egenhånd med det programmet jeg fikk av russeren i går. Tror det blir trening med han høye mørke for han var redd for å trene alene. Snakket mye med ham og kona hans i går. De er begge på min alder og lette å prate med så håper hun kommer oppover i dag også. De yngste her nå utenom ham er noen og seksti. De fleste av dem har kreft uten annet håp om å forlenge livet. Sikkert derfor de samler seg rundt med som er så smilende og glad. Men det er ikke så bra for meg at de er så syke så må passe meg at de ikke suger energien fra meg. Han høye mørke har fått ny hofte og han danske har fått nytt kne. Dansken er på helgeperm som mange andre så det er enda mer stille her oppe nå. Vet det blir en lang dag så nå samler jeg mot og krefter for å gjøre den fin. At jeg begynner å kjede meg er jo et bra tegn dag