torsdag 31. desember 2009

Siste dag i 2009

Dagen for ettertanke og refleksjoner. Våknet grytidlig og hadde en stille mimrestund med meg selv her. Det har vært et rart år med mye sykdom. Har vært innlagt på sykehus flere ganger og operert to ganger. Når jeg tenker på hvor mye vondt jeg har vært gjennom blir jeg satt helt ut og kan liksom ikke forstå det. Jeg bruker ikke så mye energi på å tenke tilbake på alle detaljer. Slik var det bare og når man står midt oppe i en situasjon så tåler man det utrolige. Jeg bruker heller mer tid på å se fremover og gleder meg til det som kommer. Prøver å være i situasjonen når den er der og gråter når jeg er lei og smiler når det er bra. På den måten blir jeg ferdig med hver sak etterhvert.
I kveld blir det en stille og fin fest for to. Bordet er nydelig dekket i hvitt, blått og gull. Det lukter nydelig fra kjøkken hvor Erik tilbereder en treretters gourmet meny. Vinen står til lufting og temperering. Nå skal jeg i dusjen og så er det sminke og pynting. Er det fest så er det fest:) Fyrverkeri får vi se på TV for jeg vil ikke ut når det er minus 20 grader. Kan ikke bli syk før den store dagen.

Takk for året som har gått alle som leser dette. Eller som vi sier på Sola : Takk for d gamla

onsdag 30. desember 2009

Minus 24 grader ute og operasjonsdagen i tankene

Steinkaldt!!! Drømmer meg til Skiathos litt jeg heller. Erik har heldigvis fri i dag goså så han kan hente mer ved og holde fart i ovnen. I dag skal vi finne gourmet menyen til festen for to i morgen kveld. Handler litt må vi vel og det blir nok en kald opplevelse.
Hadde en fin dag i går med familieselskap og kalkunmiddag. Men førts byttet vi en gave så sykehus til undersøkelse. Fikk mye smertestillende så det gikk bra. Litt betennelse igjen i tarmen men ikke noe som stanser operasjonen. Skal fortsette med kortisonklyster til en uke før operasjon da skal jeg bytte ut til saltvann med en pille løst opp i dette. Operasjonsdagen er satt til mandag 11 januar men skal bekreftes eller endres i dag. Har time på preoperativ klinikk den 5.desember men da skal jeg bare snakke med anestesilegen og avdelingssykepleier pluss blodprøver. Selve operasjonen vi foregå i full narkose og er beregnet å ta 2 timer. ( sist ble de 2 til 5 ) De gir meg epiduralbedøvelse og cvk ( kanyle inn i halsåren) mens jeg er i narkose. Dette er til behandlingen etterpå. Epidural fordi det vil bli så store smerter og CVK til å gi meg næring, væske og morfin. I tillegg får jeg urinkateter og tarmen ender jo allerede i en pose. Så her vil alt gå på automatikk inn og ut av kroppen min. Smiler av det nå men vet hvor ekkelt, vondt,ubehagelig,hemmende,sårt osv det vil bli så ser ikke frem til dette. Men har jeg noe valg?
11 dager igjen :)))

tirsdag 29. desember 2009

Kalkundag

Tidlig oppe i dag etter en nesten søvnløs natt. Er så oppspilt fordi jeg skal endelig bli kvitt disse strikkene i underlivet. Skal undersøkes av kirurgen i dag klokken ett men melder meg i luken tidlig så de har god tid til å sette veneflon. Tenk siste undersøkelsen før operasjonen. Nesten ikke til å tro.
På vei til sykehuset skal vi innom og bytte en genser jeg fikk i julegave. Den hadde et ekstra hull akkurat som meg:)
I kveld kommer Monica og Morten og svigerforeldrene mine til middag. Morten har vi ikke hilst på enda så det gleder vi oss til. Det er derfor vi ikke har avlyst selskapet selv om jeg kommer til å være pjuskete og slapp i dag. Kalkunen er klar til steking og nå skal han skrelle poteter og jeg lage saus. Så er jeg klar til enda en skopiundersøkelse :(

Ute er det masse snø og akkurat nå minus 18,7 grader

mandag 28. desember 2009

En gledens dag :))))

Ved frokostbordet satt jeg og fortalte Erik at om en uke vil jeg pakke sykehusbagen slik at jeg er klar til plutselig innleggelse. Da ringte telefonen og det var dr Solbakken fra Aker sykehus. Han hadde diskutert med indremedisinere og kirurger og kommet til en konklusjon at de måtte operere meg så snart som mulig slik at jeg skulle slippe disse plagene og smertene som strikkene gir meg. Kan du komme i morgen? Klart jeg svarte ja:)))) Da blir det operasjon uken etter men har ikke fått endelig dato enda. Jeg skal undersøke endetarm og fistelområdet i morgen Det er like vondt som før så de setter en nål i armen og doper meg ned.
Operasjonen jeg skal ha er ganske stor og smertefull så i dag er jeg lettet og glad samtidig som jeg gruer meg fælt til det som kommer. En uke igjen!!! Jeg har ventet i 73 dager nå og strevd meg gjennom smerter og fortvilelse. Tenk om alt går bra og operasjonen er vellykket. Da får jeg fjernet posen på magen før mai.
Så heldig skal jeg være!!! Nå skal det kun tenkes positive tanker og glede meg over at det går fremover med stormskritt. En skikkelig gledens dag


fredag 25. desember 2009

1.juledag

Det snør i dag også. Vi spiste en flott julefrokost og så ut på alle de snødekte trærne. Det ene treet er pyntet med julelys som lyste mellom snøen og ved siden av stod det to rådyr. Kan det bli mer idyll?
Vi hadde en fin høytidelig og morsom julekveld i går. Nydelig mat på flott dekket bord og begge julepyntet med dress og finkjole. Og utrolig mange gaver under treet. Vi fikk begge mye fine gaver. Vi fikk begge pyjamas så vi endte opp med pyjamasselskap mens vi spiste nattmat. Behagelig og kjekt.
I dag skal vi pyntet oss og kjøre til Hønefoss hvor vi er invitert til Henriette og Roar sitt nye hjem. Der får vi servert pinnekjøtt så det gleder jeg meg veldig til. Det er et stort skritt for meg å spise sammen med andre med posen på magen. Fordelen der er atalle gjestene der snakker mye og høyst så da hører de kanskje ikke lyder fra min pose. Og så må jeg bytte pose på et gjestebad og ikke hjemme. Dette koster meg mer enn noen aner. Jeg synes det er helt grusomt. Nedverdigende.Men jeg skal klare det og kose meg. Håper jeg....

torsdag 24. desember 2009

God Jul

Vi har kost oss med en fin frokost i dag før Erik kjørte på jobb . Monica har vært her fra i går da de pyntet juletreet så hun satt på med Erik hjem. Nå er han ute og måker snø Det snør tett med store tunge flak og mer snø har de meldt. Jeg har litt mer stemme i dag men er veldig hes. Ribbe,medisterkaker og sossisser ligger klar på benken men skal ikke stekes enda. Middagen blir ca halv seks så det er god tid. Eneste som skal gjøres er å dekke bordet og pynte meg litt. Nå skal jeg ha litt kaffe og julekaker og kjenne litt på julestemningen. Når jeg får melding fra guttene om at de allle er samlet og klar til pinnekjøtt hos pappa senker den ritige freden seg hos meg. Sånn er det vel å være mor og bekymre seg for alt . Savner dem men denne julen har jeg ikke krefter til så mye. Men jul blir det både hos dem på Sola og her i skogen hos oss.
God Jul alle sammen:)))

onsdag 23. desember 2009

Lille julaften og stemmeløs

Så glad og lettet over at alt gikk bra med undersøkelsene på sykehuset i går. Er litt forkjølet og i går kveld mistet jeg stemmen. I dag er det aldeles lydløst her. Ikke vondt eller sært , bare helt taust. Så tydeligvis et virus som angrepet stemmebåndet. Pleier å gå over etter et par dager men det er slitsomt å ikke kunne snakke.
Lille julaften i dag og juletreet skal pyntes i kveld. Det er en tradisjon jeg har tatt med meg østover. Da spiser vi julegrøt og fenalår og pynter tre med litt småkranling :) Skal det være flagg på? Skal det være glitter? Skal den store blå kulen henge på? Skal alle de gamle papirkorgene på . Vi har alle ulike meninger her men blir alltid enige til slutt og flirer og ler. Når guttene mine er her gir jeg bare opp da tar de styringen sammen med Erik Men i år er det bare Monica, Erik og meg som skal pynte treet så da kan jeg få gjennom noen krav. Heve stemmen litt. Ånei, jeg har jo ikke stemme :) Monica kommer i dag og skal være her til i morgen tidlig,
I dag skal jeg pakke inn alle de gavenee som Erik ikke skal se og pynte ferdig på kjøkkenet. Når juletreet er pyntet i kveld tar jeg bort alt lilla pynt og duker og bytter ut med juleduker og pynt. Hovmesteren på TV kl 21 og julefred i huset.

tirsdag 22. desember 2009

Den store skopi dagen

Sov ikke mye i natt men det overlever jeg. Drikker litt kaffe for å få fart på magen som nå skal være tømt helt gjennom. Når jeg kommer til sykehuset setter de inn en nål i hånden eller armen slik at jeg kan få beroligende og smertestillende medisin før undersøkelsen. De har stukket så mye i disse årene mine at de må ha hjelp av anestesi (operasjonsykepleier) for å fine frem. Så blir jeg lagt på siden på en hard undersøkelsesbenk med et lite laken over hoftene. Ligger der og venter til legen kommer eller denne gangen er det legene for de er to stk. De prater litt med meg om hvordan jeg har hatt det og slikt. Posen på mangen blir fjernet og de fører et koloskop inni tykktarmen som kommer ut under navlen. Koloskopet er en fiberoptisk slange med kamera som brukes til å undersøke tykktarmen og nederste delen av tynntarmen.
De skal se etter betennelse og finner de noe så tar de biopsier (små hudprøver) for nærmere undersøkelse.
Deretter er det endetarmen som skal undersøkes med et analskopi som er en tynnere slange. I endetarmen har jeg masse små blemmer som jeg som fortalt får medisiner for ved leggetid. Er så spent på om denne har blitt bedre Jeg kan ikke operere på en betent tarm så den må bli frisk først.
Til slutt sjekkes strikkene jeg har i undelivet. Hele undersøkelsen tar nesten en time og jeg håper å døse av mesteparten av tiden. Noe er veldig vondt og noe er bare ubehagelig og ekkelt. Noen ganger må jeg sove ut medisinene før jeg er klar til å reise hjem . Spørs hvor mye smertestillende de gir meg. Når jeg er blitt klar i hodet igjen kan jeg spise!!!! Og så er det jul og alt er bra.

Del 2:
Er så lettet. Ikke tegn til betennelse i tykktarmen Den var finere enn den noen gang har vært ikke irritert i det hele tatt. Betennelsen i endetarmen var gått tilbake til nesten ingenting. ¨Såååå glad for da blir det operasjon i januar. Må fortsette med kortisonklyster og stikkpille helt frem til operasjonen. Fikk en kraftig dose smertestillende så nå skal jeg sove litt. Lettet , mett og glad :)

mandag 21. desember 2009

Den vonde dagen.....

Sov lite i natt fordi jeg gruet meg slik til i dag. Frokost så ned med mageskyllemiddelet. Måtte ta det i tre omganger fordi jeg nesten kaster opp. Helt forferdelig grusomt Gråter og svelger men får det i meg. Nå sitter jeg her med en enorm kvalme og forferdelig mageknip. 2 poseskift er vel bare starten. Holder sengen og håper jeg sover bort deler av dagen. I tillegg har jeg blitt forkjølet. Uff må nesten le litt, stakkars meg :)))

Del 2:
Kvalmen har gitt seg og det meste av jobben er ferdig. Nå er jeg bare sulten:) Men det er enda et døgn igjen før mat. Kommer ikke til å klare dose nr to i kveld så nå drikker jeg vann til den store gullmedaljen. Og litt sitl kjøttsuppe:)

Del 3:
Drikker litervis med vann for jeg klarer ikke den siste dosen med midlet som skal tømme magen.
Venter vel i grunnen bare på at det skal bli natten. I morgen skal jeg til sykehuset og så er det over . For denne gang.

søndag 20. desember 2009

Nå er jeg sliten.....



Har hatt en fin helg og i dag kjente jeg skikkelig julestemning. Men kjenner at jeg har lite krefter og tårene kommer for ingenting. Og foran meg har jeg to fæle dager. Rett etter frokost begynner sjauen. Da skal jeg drikke et glass Phosphoral og det smaker møkdæbøjaøluflowa. Klarer nesten ikke få det ned uten å kaste opp. Helt forferdelig. Så er det bare å vente på virkningen som er at tarmen tømmes. Og når denne skal tømmes i en pose på magen blir det en hektisk dag. Jeg kan ikke spise noen ting kun drikke vann og kaffe som også skal ut igjen. I en pose. Klokken syv på kvelden er det ny dose med dette forferdelige brygget og ny reaksjon i tarm og pose. Av erfaring vet jeg det varer hele natten.
Dagen etter skal jeg på sykehuset til to skopier. Får helt panikk når jeg tenker på dette. Må prøve å ta en time om gangen. Ønsker meg krefter og mot

onsdag 16. desember 2009

Nå er det snart jul:)

Våknet tidlig og følte meg så bra at jeg like godt stod opp selv om klokken ikke var 6 en gang. Hadde en del som måtte gjøres i dag så var vel litt julestresset. Gavene til guttene mine pakket jeg inn i går men hadde noe flere som skal sendes vestover å pakke inn. Den ene gaven er selvlaget og jeg oppdaget at jeg manglet en del så får ikke sendt den før i morgen. Men det er en liten pakke så satser på at den kommer frem i tide. Julekort lages og printes og limes men de blir ikke ferdige før sent i kveld. Jeg sender mye kort og skriver mye så det blir små brev. Liker å få Julekort selv så håper alndre blir glade for disse hjemmelagde kortene.
I morgen er det tannlege igjen så da er det opp enda tidligere. Erik setter meg på toget etterpå så jeg ender vel opp i Ski og kjøper de siste gavene. Har ikke mange igjen så det blir bare kos. Men det er først i morgen  nå skal jeg nyte denne dagen og mangelen på smerter. Yippiiii


tirsdag 15. desember 2009

Julegavinnpakkingsdag


Har hatt et par gufne dager. Hopper bare over dem:( 
I går var jeg hjemme alene og kjørte til og fra Ski med drosje. Ble en koselig dag og fikk meg i skikkelig god julestemning. Kjøpte julegaver som skal sendes og litt flere. Hadde god tid og kikket på folk og pynt. Men da jeg kom hjem flere timer senere var jeg totalt utslitt og orket ikke gjøre noe som helst. Da var det vondt å være alene.
Nattmedisinering og bandasjeskift ble heller ikke slik det skulle så er veldig glad min sykepleier kommer hjem i dag. Hvis ikke måtte jeg fått hjemmesykepleier til skogen eller lagt meg inn noen dager. Jeg er heldig:)
Det snør og alt er helt hvitt ute. Inne er det julepyntet mer og mer og til lunsj er det julesylte. Nå er det Jul.
Alt er bra men smertene er på plass og er store så det er ikke bra

søndag 13. desember 2009

3.søndag i advent

Og bare 28 dager igjen til operasjon:) Begynte nedtellingen da det var 60 dager igjen så nå er jeg over halvveis. Tenk at jeg gar hatt over 60 dager her i stolen. Kan være stolt av meg selv som har klart det. De siste ukene kommer til å gå mye fortere fordi det er jul og nyttår og massevis av kosedager. Når julepynten tas ned da et tiden inne:)
Vi fikk hengt opp både julelysene ute og julegardinene inne. Så nå er det julehus i skogen, Skikkelig kos.
I dag skal resten av julekortene lages og i morgen skal jeg kjøpe litt julegaver. Mannen i huset skal på seminar i to dager så jeg blir alene. Tar en drosje til Ski og handler det som skal sendes vestover. Kjøper meg litt lunsj og tar drosje hjem igjen. En liten adventkosedag for meg selv.
Nå skal jeg dekke til på spisebordet i stuen og lage det til julearbeidsbord slik jeg gjør hvert år. Har en stor grønn duk som jeg har arvet etter min mor og så pynter jeg litt med røde heklehjerter jeg fikk av min farmor. Ved dette bordet forgår så all pyntlaging og innpakking av gaver osv. Her blir tilfra lapper, gavepapir, bånd, pynt, kuler og ting liggende klar helt frem til lillejulaften. Synes det er koselig dette også jeg:)

lørdag 12. desember 2009

Lørdag og snart Lucia

Julemathandlingen i går gikk bra. Vi fikk all julematen i hus og vel så det. Klarte meg uten den sterke pillen.
Men resten av dagen var jeg ikke i form. Kaldsvettet og rett olg slett uvel.
I dag skal vi ( les Erik) henge opp julelysene på huset og på to eller tre trær ute. Vi har stor tomt.
Pleier å henge opp utelysene omtrent den 13.desember som er Luciadagen. Vi har "offisiell" åpning av julehuset nr det blir mørkt klokken halv fire. Da serveres det gløgg og skåles. Vi har nye naboer og de tror vel vi er sprø:))
Inne blir de flotte røde julegardiene hengt opp på kjøkken og alt blir plutselig veldig mye jul.


torsdag 10. desember 2009

Torsdag og snart helg

Så vidt jeg orket å stå opp i dag. For første gang følte jeg at jeg ikke orket dette mer. Smerter og hull og poser og bind og plaster og langer og piller og og og. Totalt motløs. Men det nytter jo ikke å gi opp så jeg får krype videre. Nå er det bare 31 dager igjen til 10.januar. Tok en av de svake nye pillene og etter en time var livet plutselig helt herlig. Hm...hva kan der være i de pillene der da? Ikke smerter og alt var liksom helt greit, på ein måde. De varer bare 6 timer så nå kjenner jeg smertene kommer tilbake. Men da vet jeg det er hjelp å få.
I morgen skal vi til Vinterbro og handle matvarer til jul. Ribbe, pinnekjøtt, kalkun Her skal det ikke spares på noe selv om vi skal være alene hele julen. Jeg må ta en pille før handling så det kan bli mye rart i den handlevogna der da*ler*. Er glad det er helg nå så mannen i huset kan være hjemme med meg.
Koser meg med nissene mine og adventspynten

onsdag 9. desember 2009

Smertefri, men til hvilken pris?


Forferdelige smerter i går kveld tvang meg til å ta den kortidsvirkende pillen. Det gikk bra, Smertene ga seg og ikke så susete og bomullspakket i hodet som jeg fryktet. Ved leggetid tok jeg derfor den langtidsvirkende som skal virke i 12 timer. Sov som en stein og våknet i samme stilling som jeg sovnet. Våknet uthvilt og uten smerter!!! For en fantastisk følelse. Jeg sang i dusjen og bare nøt livet. Laget meg kaffe og fant frem laptop.
Da kom det krypende: susete i hodet,svimmel,grusom kvalm,kløe i huden, pustevansker. Helt grusomt og følte meg helt elendig. Bare gråt og hadde det grusomt. Tydelig at jeg var overmedisinert. Nå er det 10 timer siden jeg tok pillen og virkningen slipper taket. Endelig. Men kjenner også at smertene kommer tilbake. Skal ringe legen og spør hva jeg skal gjøre.
Er så glad for at jeg har privat sykepleier (Erik) og kan få være hjemme. Medisinene til den betente tarmen klarer jeg ikke å organisere alene så uten ham hadde jeg ikke kunnet klare meg. Han er så flink og tålmodig.
Har nå tatt tre doser av disse medisinene. Håpet nå er at de virker så fort at smertene går ned. Evig optimist:)
I går hadde jeg så vond dag at jeg glemte å sette frem nisse nr 8 så i dag er det to nisser frem. Nissekos!!

tirsdag 8. desember 2009

Aker sykehus i dag

Opp klokken  for å gjøre alle forberedelsene slik at jeg var klar til at vi skulle kjøre kl 7. Ankom Aker kl halv åtte og hadde time halv ni. Men behøvde ikke engste meg for legen hadde gitt instrukser om spesial behandling. Fikk en god seng og ble kjørt rundt i denne. Da de skulle legge inn veneflon ( nål i hånden) ble anestesi assistanse tilkalt etter kun to mislykte forsøk. Nålen kom på plass og medisin sprøytet inn så undersøkelsen kunne begynne. Et sørgelig syn, Betennelsen hadde utviklet i eksplosjonsfart så han mente det var helt naturlig at jeg hadde så vondt. Spesialist i betennelse i tarmen ble callet på og ga instruks om videre behandling. Tre eller fire biopsier ble tatt av den betente slimhinnen. De ønsker å finne ut hva slags betennelse det er. Strikken i fistelen lå fint på plass og ikke betent der.
Fikk resept på medisin i klysterform, kateter og stikkpiller. Jeg skal hver kveld frem til operasjonen ta et klyster og putte inn en stikkpille. De håper dette vil knekke betennelsen i endetarmen. Ny undersøkelse om 2 uker.
Den 22. desember skal jeg ta coloskopi via stomien.Å skrekk å gru, Jeg som ikke orker at noen rør navlen min en gang, Men de skal dope meg kraftig ned lovet han:) Før denne undersøkelsen må jeg tømme magen. Skal drikke noe forferdelige greie kvelden før og samme morgen. Da tømmes tarmen med rakettfart. Men min tarm tømmes i en pose!!! Blir et langt og vondt døgn. Og så på bittelille julaften da :(
Har også fått resept på to typer sterke smertestillende. Men sliter med å motivere meg med å ta dem for jeg blir avhengig av dem og må trappe ned når jeg skal slutte. Ikke meg å bruke skile medikamenter men smertene er på et nivå som gjør det nødvendig å ta så sterke medisiner. Må tenke litt på dette.
Har jeg det ikke bedre om et par dager vil han legge meg inn og det har jeg ikke lyst til.
Fikk bekreftet at operasjonen blir tidlig i januar som planen var men fikk ikke dato, De sender brev.
Skal til undersøkelse første uken i januar og opereres uken etter,
.Er hjemme nå og veldig sliten. Håper det blir bedre for meg fremover. Bitte litt i allefall.

mandag 7. desember 2009

Mandag

Tja, hva skal man si? Det er mandag og vi er i andre uken av advdent. Sov bra i natt men drømmer masete så helt bra er det vel ikke. Har ringt sykehuset for å få dato til operasjon. Venter på at de skal ringe tilbake.
Har også ringt kirurgen og purret på reseptene han skulle sende for en uke siden. Venter på beskjed der og.
Og så har jeg ringt NAV hvor jeg er innkalt til samtale fordi jeg snart har vært sammenlagt sykemeldt et år. De skal også ringe tilbake. Så nå sitter jeg her da med begge telefonene og venter ......

Del 2:
NAV ringte omsider og jeg behøvde ikke komme inn. Jeg skulle bare sende inn søknad om Rehabiliteringspenger.
Kirurgen ringte og sa han hadde sendt reseptene torsdag så da kommer de vel i posten i morgen. Men han likte ikke at jeg har så mye vondt så ville ha meg inn til  scopi i morgen tidlig. Da får jeg en nål i hånden og de doper meg ned. Godt at de sjekker dette nå for jeg kan ikke ha så mye smerter til langt ut i januar.
Sitter på med Erik inn og får drosje hjem. Så i morgen er det opp grytidlig så jeg får dusjet, skiftet pose og bind osv før avgang.

søndag 6. desember 2009

2.søndag i advent

En lang natt igjen. Gikk og la meg klokken 3 men da sov jeg helt til frokost. Har det noe bedre i dag så det lover jo bra. Burde vel egentlig hatt en rullestol til å ta meg rundt i huset men dørene er ikke laget for det så får vralte meg rundt som Ringeren av Notredam, krokrygget og haltende.
Sitter her i stolen og ser på all den fine adventspynten. Så fint og koselig det blir i stuen. Håper de tre sønnene mine har lært av meg og pynter til jul og kjenner gleden av det. I dag har jeg planlagt å lage julekort og til-fra lapper. Må også lage en liste over gaver jeg skal kjøpe for de skal handles inn tidlig neste uke. Så vondt som jeg har det er sjansen for noen dager på sykehus stor så nå haster det med å få utført viktige oppgaver.
Snøen ligger her enda og gjør den grå dagen lysere. Ute er det kaldt og surt men inne er det herlig varme fra vedovnen. Blir en fin dag:)

lørdag 5. desember 2009

Auuuuuuu

En natt med forferdelige smerter. Vurderte å be Erik kjøre meg til akuttmottaket men holdt ut. Nå har jeg puttet i meg smertestillende så jeg er helt bomull i hodet. Men da får jeg en del smertelindring så har ikke noe valg. Håper resepten på medisinene ligger i postkassen i dag for jeg har et håp om at jeg får det bedre nå betennelsen i tarmen bedres. Hvis ikke blir jeg lagt inn for å ta flere prøver og det har jeg ikke lyst til .Det er tross alt bedre å være hjemme og vente på operasjon.
Det snør og snør. Men snøen er våt så den blir vel ikke liggende. Akkurat nå er alt dekket av et hvitt teppe

fredag 4. desember 2009

En grå dag

Det snør ute og himmelen er helt grå. Jeg har så vondt at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg selv.
Har gradvis blitt mer og mer ømt og grusomt vondt i endetarm og strikk. Helt uutholdelig vondt så må nok til med smertestillende. Håper det gir seg så jeg slipper bli lagt inn. Selv om en sykehusseng akkurat nå virker fristende.
Men nå er det helg igjen og i dag har mine to Eriker fødselsdag. Den yngste er på Sola så han får jeg ikke gitt noen klem Men det eldste kommer snart hjem og da blir nok denne grå dagen mye lysere.

onsdag 2. desember 2009

En solskinnsdag

Solen skinner og det glitrer i rimet som dekker alle trærne . Nå har solen begynt å gå ned og lyset ute er helt fantastisk. En fin dag ute og en fin dag inne i dag. Vet ikke hvorfor men bare føler meg glad og lett. Har vondt i strikken og vondt i tennene men det gjør liksom ikke noe.Godt med slik dager.
Kanskje det er den nye fjøsnissen Steinar jeg kjøpte i går?
Laget denne klagemuren så jeg kunne slutte å klage på Facebook og i telefonen til dem som ringer. Det har fungert fint så fortsetter med Klagemuren enda en stund. Klager ikke om alt for det er detaljer i min hverdag og beskrivelser som jeg er sikker på at mange av dere ikke vil lese om. Det er problem jeg får stri med på egenhånd.

tirsdag 1. desember 2009

30 skritt tilbake

Har vært hos tannlegen og fått de tre nye kronene. Ømt og uvant Kan neste ikke snakke rent men jeg venner meg til det etterhvert.
Legen ringte fra sykehuset i dag med svar på biopsiene fra endetarmen. Jeg betennelse i tarmveggen og skal ha behandling frem til operasjonen. To typer medisin med kortison i form av klyster og stikkpiller i to ganger dagen. Er så utrolig lei meg for dette blir vondt og vanskelig å gjennomføre. Men har jeg noe valg?
Han snakket også om operasjonen jeg skal ha i januar og sa at det er en stor operasjon som vil sette meg kraftig tilbake en periode. Han anbefaler epidural noen dager etterpå for han er redd de ikke klarer å få meg smertefri. Kroppen min er ikke så glad i morfin i høye doser. Jeg må vel bare godta epidural da selv om jeg ikke har lyst.
Har vært så positiv og teller modig ned antall dager til operasjon. Men nå med dette i tillegg føler jeg at jeg datt minst 30 skritt tilbake. Nå kan det vel ikke bli mer?