tirsdag 22. desember 2009

Den store skopi dagen

Sov ikke mye i natt men det overlever jeg. Drikker litt kaffe for å få fart på magen som nå skal være tømt helt gjennom. Når jeg kommer til sykehuset setter de inn en nål i hånden eller armen slik at jeg kan få beroligende og smertestillende medisin før undersøkelsen. De har stukket så mye i disse årene mine at de må ha hjelp av anestesi (operasjonsykepleier) for å fine frem. Så blir jeg lagt på siden på en hard undersøkelsesbenk med et lite laken over hoftene. Ligger der og venter til legen kommer eller denne gangen er det legene for de er to stk. De prater litt med meg om hvordan jeg har hatt det og slikt. Posen på mangen blir fjernet og de fører et koloskop inni tykktarmen som kommer ut under navlen. Koloskopet er en fiberoptisk slange med kamera som brukes til å undersøke tykktarmen og nederste delen av tynntarmen.
De skal se etter betennelse og finner de noe så tar de biopsier (små hudprøver) for nærmere undersøkelse.
Deretter er det endetarmen som skal undersøkes med et analskopi som er en tynnere slange. I endetarmen har jeg masse små blemmer som jeg som fortalt får medisiner for ved leggetid. Er så spent på om denne har blitt bedre Jeg kan ikke operere på en betent tarm så den må bli frisk først.
Til slutt sjekkes strikkene jeg har i undelivet. Hele undersøkelsen tar nesten en time og jeg håper å døse av mesteparten av tiden. Noe er veldig vondt og noe er bare ubehagelig og ekkelt. Noen ganger må jeg sove ut medisinene før jeg er klar til å reise hjem . Spørs hvor mye smertestillende de gir meg. Når jeg er blitt klar i hodet igjen kan jeg spise!!!! Og så er det jul og alt er bra.

Del 2:
Er så lettet. Ikke tegn til betennelse i tykktarmen Den var finere enn den noen gang har vært ikke irritert i det hele tatt. Betennelsen i endetarmen var gått tilbake til nesten ingenting. ¨Såååå glad for da blir det operasjon i januar. Må fortsette med kortisonklyster og stikkpille helt frem til operasjonen. Fikk en kraftig dose smertestillende så nå skal jeg sove litt. Lettet , mett og glad :)

2 kommentarer:

  1. Så bra =)

    klem Veronica

    SvarSlett
  2. Så godt at det ble en bra dag for deg - på tross av alt du har måtte gå gjennom. Det er ikke lett å skjønne hva du må gjennomgå - når en ikke har vært der selv, men jeg synes du takler ting veldig bra.
    Livet byr på mange utfordringer og du viser at den beste måten å ta det på er en ting av gangen. Når en tenker framover virker det uoverkommelig,så tar du skritt for skritt - så går det bra. Jeg lærer mye av deg Annlaug, tankene dine - måten og takle det på og ikke minst det å si at nå er "jeg redd nå er det pyton". Som du vet følger jeg med deg hele tiden, ikke alltid jeg har noe fornuftig å si, men jeg tenker på deg hele tiden.

    Her har vi pyntet til jul, Emily og jeg bygger opp en liten nisse by og i dag fant jeg noen søte "babier" som er plassert på isen (et speil), har tenkt å utvide den etter hvert som vi finner koselige ting å ha der.

    Hentet ribben i dag og i morgen får jeg vel tørke litt støv og støvsuge så er det rimelig klart for julefeiringen her i huset.

    Klem

    SvarSlett