søndag 30. juni 2013

Nest siste dag på stranden

For denne gang! Heldigvis skal vi tilbake om et par måneder. I dag bestod jeg min eksamen da jeg snakket med vaskedama om å oppbevare en koffert for oss Det ble en lang samtale om at ferien vår er over, når vi kommer tilbake, hvorfor vi må bytte hotell, koffertoppbevaring, hvordan dagen skulle brukes osv. Alt på bare gresk!!!! Jeg var nervøs på forhånd men hadde beste t meg for å kun snakke gresk til henne så stirret meg gjennom med lange hele setninger Et år uten greskkurs har jo ikke akkurat økt selvtilliten.
I dag blir siste hele dagen på stranden så den skal virkelig nytes   I morgen skal vi pakke men en litt kortere stranddag blir det. Våre Australske venner har fått besøk av datter og svigersønn så de siste tre, fire kveldene spiser vi alene. Vi var hatt fine kvelder sammen med dem og håper det ikke blir mange år til neste gang. Men romantiske hånd i hånd måltid under et tak av vindruer er ikke noe dårlig alternativ. Det har blåst en del de siste dagene og i går kveld var vinden sterk nede i havna. Det var nesten folketomt der men absolutt varmt og behagelig i solen Håper på litt mindre vind og mer folk k kveld Nyter å sitte der nede kg se på folkelivet. 
Men nå er det strandlivet sim nytes og jammen er det tid for et nytt bad. Livet et herlig! 



fredag 28. juni 2013

Vind og bryllup

Det blåser like mye i dag som i går så idag dropper jeg stranden og går til byen i stedet. I går fant vi en lin krok på en strand og hadde en fin dag. Men det blir mindre bading når vinden er så sterk. Derfor velger jeg ikke strand i dag. Jeg tar på meg sommerkjole og tripper til sentrum. Det skal være bryllup i dag og den romantiske seremonien vil jeg ha med meg. Ønsket Britt-Helen og Arild lykke til med den store dagen. Bruden ble akkurat kjørt avgårde til frisør på moped. 
I går kveld var vi sammen med våre venner fra Australia. I dag kommer datteren og svigersønn deres som skal fornye sine ekteskapsløfter i morgen. Virkelig en helg i romantikkens lys. 
De minker fort på dagene våre her i paradis men vi nyter begge minutt for minutt og er nå klar for en ny fin dag. 

onsdag 26. juni 2013

En lat dag i solen

En livlig kveld i går med farvel middag for paret fra Wales og det ble en sen morgen  i dag. Morgenbadet var nydelig klokken åtte selv om det blåste stikker og strå. Sliten i magen, joda det er helt mulig med mine opplevelser, ønsket jeg en lat og rolig dag. Det lange sirkelarret er sårt og ømt etter alt saltvannet og sanden. Han kjørte på tur alene og jeg vasket klær før jeg ruslet til byen Ble ikke så veldig mye shopping men har sett meg ut litt kunst som skal med hjem. Olivensåper og Skiathoshonning ble dagens fangst. Det er så koselig å rusle i de gamle, trange gatene så unødvendig å handle for å kose seg der. Mannen møtte meg til lunsj. Skikkelig gresk og lang lunsj. Resten av dagen slappet vi av på balkongen før vi gikk til byen. Her sitter vi nå og bare nyter livet, hverandre og vinen        Det store "problemet" i kveld er som vanlig hvilken utendørs taverna vi skal velge til middag 

tirsdag 25. juni 2013

Og nytelsen fortsetter....

To uker i paradis er over og vi har startet på vår siste uke her. I går betalte vi depositum til hotellet for september Kvitteringen fikk vi på et visittkort !! De er i familie med dem som eier vårt vanlige hotell så vet det et trygt Men litt typisk gresk er det og ganske koselig. 
De to siste dagene har vært vane med 33 grafer og høy luftfuktighet. I dag er det mer bris og littimdtr varme Vi måtte kjøpe luftig skjorte/topp til mannen i går for han var så idet silte. Vi hadde en nydelig kveld med bord helt nede i vannkanten og kaffe i havna etterpå. 
Nå ligger vi på stranden og lever latmannsliv. Posen har fylt seg mens. Jeg skriver så magen er dekket av et stort håndkle nå Etterpå må jeg gå inn på wc i skuret her og skifte. Det er ikke vann og heller ikke lys der. Jeg synes det er nedverdigende og liker meg ikke! Samme hvor vi går må jeg dra på ekstraskiftbagen og passe på at posen ikke vises. Jeg strever med å godta denne situasjonen. Og når jeg strever så påvirker det min mann. Nyter livet her men skulle så inderlig ønske at jeg var normal som alle de andre glade på stranden.
Tar mex med ekstraskiftbagen og går på det enkle utedoet og skifter. Etterpå skal jeg bade i det friske, klare vannet og så nyte sol og bok. 

mandag 24. juni 2013

Sol og ren nytelse

Blir lett gjentagelse i rapportene fra Skiathos med sol, varme, bading, god mat og bare glede 
Vi våkner i syvtiden i et sommervarmt rom. Jeg klarer ikke å ha på airconditon om natten På med badedrakt og morgenbad i havet med en nesten folketom strand. Det finnes ikke bedre måte å våkne på. Garantert! Etter dusj får mannen til butikken og kjøper ferskt brød mens jeg lager kaffe og frokost. Vi spiser ute på balkongen og bruker god tid. Poseskift og tannpuss før jeg vasker opp og mannen pakker sekkene med strandting. Så er vi klar til å starte dagen og klatrer opp på ATVen og suser avsted  Vinden avgjør hvilken strand vi kjører til. Vi er så tidlig ute at vi får velge de beste strandstolene. Sol, bading,bol og mer bading frem til lunsj på strandtavernaen mens solen et på sitt høyeste. I tretiden pakket vi sammen og drar hjem til hotellet. Det er så godt å dusje av seg salt og sand så noen ganger sovner vi i ti minutt før kaffe og yoghurt på balkongen. Tidlig kveld går vi til byn for å møte våre venner til en drink i gamle havna før vi alle fire eller fler går og spiser middag. De kveldene vi er alene går vi også til byn for det er så varmt på balkongen. Å spise den nydelige greske maten ute u der åpen himmel og så vandre hånd i hånd hjem i den fløyelsmyke kvelden er helt fantastisk. 
I går hadde vi en livlig kveld med australierene på Alexandros. I kveld blir det en rolig og romantisk kveld på en annen taverna
Herlige dager og kvelder som vi ønsker skal vare og vare. 
Jeg skall snart fortelle hvordan jeg har det. Posen min og jeg men orker ikke må for det er tid for mitt fjerde bad i dag. Vannet er krystallklart og 25 grader her på denne stranden. I går var vi på Elias og der var det 27 i det langgrunne vannet




lørdag 22. juni 2013

Øya rundt

I dag har vi vært og kjørt nordover på øya. Først gikk vi rundt i området her vi bor for å se etter plass til vår neste tur. Da er nemlig vårt hotell helt fullt. Vi fant to plasser som vi skal sjekke ut litt mer. Varmen var stigende da vi begynte vår kjøretur så det varte ikke lenge før vi stoppet og badet Det ble stopp på fire badestrender og lunsj på stranden lengst nord, Kechria. Vinden kjøler når man kjører slik rundt på en ATV men sola brenner uansett så jeg ble mer sliten i dag en jeg trodde. I morgen blir det solstol på en av mine favorittstrender igjen. 
Nå er klokken halv syv på kvelden Vi sitter i skyggen og drikker litt kald drikke og bare nyter. Hotell med havutsikt for september er ordnet. Det blir en fin kveld. 


Litt bilder fra turen Den lille lystbåten tilhører en arabisk prins som vil kjøpe eiendom her. Mannskap på 54 når de seiler Ville ikke byttet!!!! 










torsdag 20. juni 2013

Morgenbad

Endelig!!!! Har lengtet hele vinteren etter morgenbadet på Megali Ammos. Alle de lange sykehusmånedene er det dette jeg har drømt om. Vi har vært her i mer annen uke men vannet har vært for kaldt for meg og jeg har vært for svak. Men i dag var alt perfekt Ble selvsagt rørt til tårer men det er lov. Nå håper jeg at jeg orker mange morgenbad for det er en nytelse som ikke kan beskrives. 
Senere: Klokken er 12 og stranden er ikke halvfull Fredelig og nydelig. Har badet mange ganger. Vannet er perfekt Faktkisk er alt perfekt så jeg skal ikke gjenga meg selv. Boka Tirsdagsdamene er akkurat avsluttet uten noe stort savn. Hva  neste bok blir vet jeg ikke. Nå skal jeg først nyte lyden av bølgene på Ag. Eleni beach


tirsdag 18. juni 2013

Sol, sol, sol ....

Strekk ut under en stråparasoll på en stille og fredelig strand. Slik har jeg det akkurat nå Til lunsj hadde jeg et glass islam hvitvin. Jeg bare nyter og kan spise nesten hva jeg vil uten å få magekramper. Nesten er nok en overdrivelse men i forhold til den strenge menyen jeg har hatt de siste seks syv årene kan jeg spise litt av mye. Og det gjør jeg! 
I går kveld hadde vi en fin og romantisk kveld ved et bord helt nede i vannkanten Spaserte hånd i hånd gjennom gågata til hotellet 
I dag reiste alle vi kjenner på hotellet pluss enda et par hjem God tur hjem til dere Vi blir her og passer på øya et par uker til. 


Bildene er fra øverst: 
Utsikten fra bordet i går kveld
Utsikten fra solsenga nå
Hunden som smeltet mitt hjerte og fikk resten av min middag på søndag





mandag 17. juni 2013

Varm og litt sliten

Men nyter dette livet! Vi var litt ivrige med solingen i går og ble begge litt vel røde øverst på lårene så var ekstra forsiktige med solen i dag. Ble overfalt av 10 bråkete svensker At det er mulig å lage så mye bråk Selv om vi var på min pardisstrand ble det ikke en så avslappet dag som jeg håpet på. Jeg var så slapp at jeg ikke engang orket å lese Sikkert en reaksjon på alt vi har opplevd denne uken og all aktiviteten jeg har vært i. Jeg vil så gjerne være med på alt og glemmer at jeg er nyoperert. Men en slapp dag og en hvil med beina høyt hjalp så nå har jeg det mye bedre. 
I kveld skal vi ut og spise alene. Romantisk kveld med min skjønne mann. I går kveld hadde vi en nydelig kveld med kjempegod mat helt nede i vannkanten Som vår venn sier: this is why we are here. Lett sommerkjole og en fløyelsmyk kveld. Ren nytelse. Tanken på mange flere slike kvelder og dager er svært behagelig 

En liten hvil før vi satte oss i baren med mobil og iPad og Cappucino :

søndag 16. juni 2013

Varmen stiger

Enda varmere i dag enn i går. Ikke en sky på himmelen. En svak bris leker med håret og bølgene ruller mykt mot stranden Jeg et i mitt lille paradis og nyter !!!!!
I går var vi en hel dag på stranden. Jeg orker ikke bli solbrent så smører med høy faktor og søker skyggen Huden skifter uansett langsomt farge. Den solvarme dagen gjorde underverker og skallet mitt begynner å slå sprekker Lunsj på strandtaverna med påfølgende poseskift slår meg tilbake til virkeligheten. Slår hardt og det smerter. Men godt og helt nødvendig å sette ord på smerte og angst for oss begge to. Han samler meg opp igjen og støtter meg videre og jeg støtter ham. Så utrolig glad jeg er i denne mannen. 
Jeg tok bussen utover i dag også mens han koste seg med mopedtur ut til stranden. Slik gjør vi det til tirsdag når bi leier ATV for de siste to ukene. Slik får jeg en rolig start. 
Nå skal jeg bade for andre gang i dag Temperaturen har steget både i luften og i vannet så det er en nytelse å senke kroppen ned i det klare vannet. 
I går kveld møtte vi våre australske venner på vårt hotell. Nøt utsikten og god drikke før vi gikk til nabotavernaen og spiste. Kvelden var fløyelsmyk og stemningen sommerglad. Vi vandret hånd i hånd hjem til hotellet etter middagen og tente levende lys på verandaen. Akkurat så idyllisk har vi det. Ikke et ord er overdrevet 


lørdag 15. juni 2013

Strandlykke

Fjerde hele dagen og vi kunne endelig dra til stranden. Det har vært for mye skyer og regn til stranddag tidligere Varmt nok til shorts, havbad og fine dager, men nå kommer varmen. Akkurat nå ligger jeg strekk ut på en solseng og skriver. Vi skal snart bade igjen og boka er kjempebra. For et herlig liv! 
I kveld skal vi ut og spise med våre venner men først en herlig, lang og lat dag i solen. Mannen har lagt på svøm så jeg får skynde meg etter Det ble målt 23 grader i vannet. Friskt og godt

torsdag 13. juni 2013

Regnvær i paradis

I går ble det bare et bad og ikke strand Det blåste frisk bris så vi fant en solkrok i Gamlehavna og nøt dagen Mannen har leid en lite blå moped og jeg satt på med ham hjem. 
I går kveld var vi på takterrassen til våre Aussie friends sammen med enda et Australsk par som hadde sin siste kveld p øya Det ble etterpå en munter og livlig kveld på Alexandros. Et par små regnbyer under åpen himmel la ingen demper på stemningen Lette sommerkjoler tørker fort. 
I dag våknet vi til stryrtregn Og her regner det Ikke småyrer som en høststorm i Stavanger Her er det virkelig snakk om regn! Men ingen stranddag i dag heller og det er litt trist siden vi nettopp har kommet hit. Men fra i morgen meldes det sol,sol og bare sol så vi klager ikke. Hvem kan vel klage når de er i paradis Ikke jeg i allefall. 
Magen driver fremdeles og tilpasser seg nye spiserutiner og litt vin. Men det går overraskende bra. Har hatt mitt første skift på et taverna toalett. Her har de ikke lås på dodørene men jeg klarte meg utmerket. Nå letter været og vi tar på sko og går ut på tur. 
Bildene er fra frokosten på balkongen 



onsdag 12. juni 2013

Skiathos life

Flyturen gikk kjempefint Ikke bevegelse i stumpeline og ikke smerter Varme og svette hoppet vi i havet med en gang vi hadde fått rommet vårt. Frisk med ca 22 grader i begynnelsen så ble det nydelig når kroppen ble litt avkjølt Vi spiste lunsj på hotellet og ble ønsket hjertelig og rørt velkommen av Brit og mannen. Kvelden i Gamlehavna sammen med våre Australske venner var akkurat så fin som jeg hat drømt om Så godt å se dem igjen! Jeg var litt sliten og fikk litt vondt så vi gikk rett hjem etter en koselig og god middag mellom Bogenvilla i mengder under åpen himmel. 

I dag er det lettskyet og frisk bris. Det et et væromslag på gang og været blir varmere Nå kl elleve er det ca 24 gr men vind Vi sitter i nye havna og drikker Cappucino påkledd shorts og en liten topp Vi nyyyyyyter. Det blir selvsagt bading i dag også men først skal vi nyte byen og leie moped til mannen 

mandag 10. juni 2013

Dagen før dagen


 
Reisefeberen raser så det ble en tidlig morgen. Men i morgen blir det enda tidligere. Da kjører vi hjemmefra klokken halv fire om natten så jeg må opp minst en time før det for å få tid til poseskift, litt kaffe og mat og så enda en ny pose. Har begynt å grue meg skikkelig nå men angsten overskygger ikke reisegleden helt. Tror jeg får en liten reaksjon når jeg kommer ned. Enten danser jeg på stranden av glede. Det er stranden ved hotellet og der er det mye folk. Eller så hulkgråter jeg litt før smilet overtar.


                                                            

Koffertene er klar. Det gjenstår kun noen småting slik at jeg har litt å putle med i dag. Ellers så skal jeg hvile mye i dag så jeg er uthvilt og klar til i morgen. Har vært forsiktig med hva jeg spiser et par dager nå og i dag blir det skikkelig "sikringskost" Jeg kan ikke ta noen sjanser. En mage i ulage når vi skal reise er vanskelig uansett, men for meg en krise.



Fra i morgen går bloggen over til ferieblogg. Jeg kommer til å skrive litt om hvordan jeg har det Og selvsagt dele noen flotte bilder. Men da skriver jeg fra mobilen og det blir litt rar størrelse på bildene. Jeg legger heller ikke noen link til siden på Facebook så om du vil følge meg i ferien så må du lagre linken http://trulteskogen.blogspot.no/ eller bruke en gammel link fra Facebook og så klikke på Start på høyre side.



God sommer!!!!!!!!

søndag 9. juni 2013

Søndagsglede

Søndag og ferie like om hjørne. Jeg skal gjøre siste del av pakkingen i dag og det er en glede. Jeg har aldri brukt så lang tid på å pakke så lite. Det er mange småting, bandasjer og medisiner jeg må ha med og ikke så mye klær. Orker så utrolig lite om gangen og må hele tiden passe på at jeg ikke blir sliten for da må jeg legge meg til ladning. Et morsomt uttrykk men det passer fint for når jeg blir sliten er det som om batteriet er helt flatt.
 
 
 
Ute er det sol men en iskald vind. Jeg fryser inne så har ikke tenkt meg ut i dag. Ulltøy i juni er noe sært. Så kaldt er det ikke men jeg hutrer og fryser samme hva jeg gjør. Svetter ikke lenger og det er en lettelse, men jammen er det slitsomt å fryse slik også. Litt sliten, veldig kald og øm i magen men ellers har jeg det bra og nyter denne pakkedagen med en intens glede. Snart er jeg i varmen i mitt lille paradis og det blir enda bedre.
 
 
 
I går var vi på dugnad på båtbrygga. Det er en flytebrygge for robåtene i området her. Fordi vannet er en del av Marka er det ikke lenger lov med båtmotor og da blir ikke båtene brukt så mye. Men det var en fin dag med ganske bra oppmøte. Mennene byttet flytetønner og oljet brygga, damene rakte stranda og jeg satt og koste meg i solen. Denne dagen i året er den beste mulighet til å få vite hva som skjer i bygda. Hvem har flyttet inn, flyttet bort, hvem krangler med hvem og andre historier. Det ble en koselig dag og Monica og Morten fikk satt ut båten vår så nå er båtsesongen startet. Dagen ble rundet av med grillmat på terrassen. Herlige dager i solen kan man ikke få for mange av.
 
 


lørdag 8. juni 2013

En stille lørdag

Jeg har fulgt en nydelig manns kamp om sine siste dager via telefon og en lukket Facebook gruppe med min "tante", hans kone. I går natt fikk jeg ikke sove fordi han var så tett på i mine tanker. Nå har han fått fred. Han sovnet stille in i går kveld. Hvil i fred kjære, Bjørn. Mine tanker går til deg i dag, kjære Søster.





Hver dag er en gave og det er opp til oss å gjøre dagen så fine at vi kjenner livsgleden boble. Det prøver jeg hver dag og i dag mer enn noen. Solen skinner og det er en nydelig dag. Jeg har reisefeber og kjenner meg lett og glad. I dag er det dugnad i båtforeningen og livet går videre. Akkurat som det skal gjøre. Dugnaden overlater jeg til inn mann siden jeg ikke kan gjøre noe, men jeg går jo ned til vannet og hilser på dem.


Dette er også en gledesdag hvor vi kan gratulere datteren med sin autorisasjon som Radiograf. Hun starter i jobb på sykehuset allerede på mandag. Gratulerer, kjære Monica. Vi er så stolt av deg og glad i deg. Du har vært kjempeflink. Og lykke til med den nye jobben som radiograf, ikke student!!!


Illustrasjonsbilde fra google
Illustrasjonsbilde fra google

fredag 7. juni 2013

En nydelig dag

Sov kun et par timer på morgenkvisten. Hadde så mange tanker i hodet og natten var så lys og fin. Jeg satt ved kjøkkenbordet og så utover mens natten gikk over til dag. Våknet klokken åtte og følte meg i kjempeform selv med så lite søvn. Det er fredag, snart helg og jeg har det bra. Dette blir en nydelig dag.


Frokosten koste jeg meg med ute i solkroken. Ikke en lyd utenom humler og fuglekvitter. Beste start på dagen som finnes og reisefeberen stiger med tanken på at jeg skal sitte ute på balkongen og spise frokost, like ved et stort og duftende oliventre, i tre uker. I går kveld snakket jeg med en venninne og mens jeg fortalte henne om hvordan jeg har det så gikk det opp for meg hvor bra jeg har det nå i forhold til før jul. Hun fikk meg til å storle av noen av situasjonene jeg er så redd for.

 
I dag skal jeg ut og kjøre igjen. Jeg orket ikke å kjøpe putene sist jeg var alene og handlet for det var så langt å gå. I dag skal jeg parkerer utenfor butikken og ikke innom Storsenteret. Det er en utrolig sjarmerende cafe med uteservering like ved så kanskje de blir stedet for dagens lunsj, Ønsker alle mine kjære venner en god dag.


torsdag 6. juni 2013

En rar dag

Ute er det grått og litt høstlig. Inne ligger bikini og lette solklær delvis pakket i en koffert og forteller at vi snart skal til sol og varme. I Bergen strever min kjære "tante" med å gjøre de siste timene for sin mann så gode som mulig og i Stavanger har min barndomsvenn med samme tarmsykdom som meg blitt innlagt på sykehuset igjen. Jeg selv sov til klokken var nesten 10 i dag, sliten og fornøyd etter gårdsdagen. Livet er skjørt. Vakkert og vondt på en gang. Vi må huske å ta vare på hverandre og lage hver dag til en fin dag.


I går hadde jeg en fantastisk dag. Etter jeg hadde ønsket at jeg var tøff nok til å reise alene på handletur og brukt timevis på å grue meg og tenke på alt som kan gå galt bestemte jeg meg helt plutselig for å hoppe i det. Kledde meg og pakket stomiutsyr og inn i lillebilen i løpet av en halvtime. Jeg klarte det!!!! Var på cafe og spiste lunsj. Alene. Gikk i butikker og prøvde klær. Alene. Ingen katastrofe skjedde men jeg tror stomistumpen var vettskremt for den beveget seg ikke i det hele tatt. Ikke en eneste fis i posen så jeg slapp lettvint fra det. Men jeg er så utrolig lettet og stolt for at jeg klart dette. Mestringsfølelse er en nydelig følelse.


Jeg sov tre timer lenger enn vanlig i dag. En god og behagelig søvn av lettelse og trøtthet etter gårsdagen. I dag skal jeg klippe prislapper av de nye klærne jeg handlet i går og på gangen står det en diger eske med stomiutstyr. Pakken ble levert av en kjekk ung mann i morges like etter jeg våknet. Har ikke åpnet den enda men jeg må sjekke nøye at alt er med så jeg kan pakke det i den nye håndbagasjekofferten. En travel dag i går betyr at jeg må ha en roligere dag i dag. Det blir mange turer på badet for poseskift og plateskift i dag, men begynner å få god trening så det går raskt unna.


En rar og skjør dag som det er opp til meg å gjøre fin for meg selv. Jeg bruker kun smertestillende ved behov nå og alle abstinenser er borte. Snart kommer min kjære mann hjem, ungene våre har det bra og om kun få dager skal vi til nydelige Skiathos. Jeg har så uendelig mye å glede meg over samtidig som jeg tenker på dem som strever i dag.







Posedamen
En side om hvordan jeg takler dagene med stomi. Klikk på overskriften og du kommer til en ny side Jeg tar pause fra denne siden nå. I dag har jeg skrevet litt om mine tanker rundt mitt nye liv. Kommer tilbake til denne side en liten tur etter ferien.