tirsdag 28. mai 2013

Bryllupsdag

I dag er det 9 år siden den vakre seremonien hos byfogden i Stavanger. Vi har bodd sammen i snart 14 år men det tok noen år før vi giftet oss. Gratulerer med dagen kjære, kjære mannen min.


Vi feiret på en måte dagen i går da vi fikk besøk av våre venner fra Stavanger. De var også med oss på vår store dag for ni år siden og har i årene etterpå husket dagen med en hilsen hvert eneste år. I går hadde de med seg 20 vakre røde roser i gave og vi hadde noen herlige timer sammen. Varmende gode samtaler og klemmer. Og en god del tårer. Hun har vært gjennom så mye sykdom og jeg har vært så redd for henne så det gjorde så trolig godt å se hvordan hun strålte med kun et bryst. Tusen takk for roser og besøk. Jeg skal kose meg med denne gode følelsen lenge, lenge.

Rosene vi fikk av Torhild og Gunnar



Rosene vi kjøpte sammen til hverandre på Plantasjen



 
 
I dag får jeg besøk av stomisykepleier fra Boots Home Care. Hun skal se på stomien min og gi meg noen gode råd pluss å vise meg hva ulike produkter jeg har å velge mellom av hudplater, poser, luktfjerner, belter, klebefjerner, hudbeskyttelse, avfallsposer osv. Alle nye system jeg velger å prøve kommer jeg til å forsøke på andre siden av magen for å se om huden tåler platen. Å få sår hud rundt stomien er IKKE godt. Varene jeg bestiller blir levert på torsdag så i helgen kommer jeg til å gå rundt med to poser på magen eller kanskje tre stykk. Jeg vil finne et bandasjesystem som passer til ferien med mye varme, svette, bevegelse og ikke minst bading i saltvann.   
 
 
Våknet klokken seks med litt smerter. Nå er det ikke lenge igjen! Har så lite smerter nå at jeg nå på alvor begynner nedtrappingen av den siste pillen i dag. Har redusert antall til minimum men nå kan jeg begynne å kutte ut en etter en. Jeg må ta det over litt tid for denne pillen har jeg brukt daglig i  syv måneder, men begynner med en pille mindre i dag og ser hvor mye abstinenser jeg får. Det bestemmer farten videre.
Hva vi skal gjøre resten av dagen er opp til meg med hva jeg orker og har lyst til. Vi bestemmer det utover dagen. En fin dag får jeg uansett. sammen med min kjære mann.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 


5 kommentarer:

  1. Gratulerer så mye med dagen begge to. Herligt å høre at du ser lyset i enden av tunnelen nå. Kjempeviktig jobb foran deg i helgen, hva du kan bruke med minst mulig ubehag er essensen for å kose seg skikkelig på tur. Vi har fremdeles nydelig vær selv om det er meldt regn, så jeg lar humla suse i dag og. Har fått melding om at visst det ikke blåser opp så kan Arnfinn klare å komme seg hjem i morgen. Derfor pløyer jeg mest mulig sider i boken min før han kommer. I kveld blir det barenvakt noen timer for Y skal på FAU møte, sommeravslutning i barnehagen for de som skal over på skolen skal planlegges og hun er med i utvalget. Boka er på over 900 sider og jeg har lest 2/3 av den nå. Skal sette meg opp på venteliste over de to andre han har skrevet over samme tema. Herlig sommerlektyre.Ta ett skritt om gangen og ikke press deg selv, skulle jo helst vært helt bra for mange uker siden, ja gjerne sluppet alt dett, men slik gikk det ikke. Så nå må du bare stå på og ta hensyn, det er skikkelig nedtrapping på gang. Kos dere med dagen. Klem fra Else

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Else :) Jeg føler nesten som jeg har mistet et halvt år. Det har jeg jo ikke for det har vært fine opplevelser midt oppe i alt det vonde. Men det har vært grusomt tøft!!! Nå blir min utfordring å ikke ta i for mye. Jeg har fremdeles en liten del av såret som ikke har grodd. Sykepleiermannen min har planlagt sengeleie og tørking med hårføner i flere omganger daglig et par dager. Det er så fuktig der bak stomien og i en hudfold. Vi skal kjøpe bøker til våre ebok lesere til ferien i dag. Har et par på listen men jeg må sikkert ha enda en til tre uker. Han leser krim men ikke jeg. Da leser jeg siste side først for å se om alle overlever og lever lykkelig resten av sine dager. Håpløst!
      Kos deg i dag og med gutten i kveld og god lesing.
      Klem fra meg:)))

      Slett
  2. Gratulerer med dagen! Flott bilde av dere. Det er godt å lese at du er bedre og bedre dag for dag. Klem fra Kjersti:-)

    SvarSlett
  3. fantastisk flott bilde av dere! unner dere alt det beste i årene fremover, med mye glede, latter, kjærlighet og ingen smerte! :) :)
    stor klem fra henriette

    SvarSlett