mandag 20. mai 2013

På vei mot bedre tider?

I dag er det dag 21 etter operasjonen. Følger jeg mønsteret etter de 5 andre operasjonene så skal smertene avta kraftig denne uken og være på null om en uke. Nesten som jeg slår av en bryter. Håper inderlig at det er slik denne gangen også for nå er jeg så sliten og motløs. Hadde en forferdelig dag i går der jeg bare ventet på at hver time skulle gå så jeg kunne sove og glemme smertene. Det er IKKE slik jeg vil ha mine dager. Hver dag er verdifull og skal nytes. Jeg har så forferdelig hard mage og det gjør smertene i tarmen umenneskelige. Såret inne i tarmen har ikke grodd og det har heller ikke såret rundt stomien eller såret på magen. Det blir bedre for hver dag så alt er normalt. For meg. Jeg har et spesielt smerte og gro mønster. I går hadde jeg i tillegg enorme ledd og muskelsmerter. Akkurat som ved influensa bare at jeg ikke hadde feber. Kanskje det var toppen jeg opplevde i går og at det nå går mot bedre tider? Jeg holder fast ved den tanken og begynner med gåturene mine igjen i dag.

Dagens mål er ned til postkassen og tilbake. Nesten 2 km

 
 

I morgen skal mannen tilbake på jobb og jobbe hver dag resten av uken. Han har vakt i dag og ut uken. Håper det ikke blir uvær og strømkaos så han slipper å reise på jobb i dag.
I dag skal jeg som sagt ut på tur. Har hatt pause i en uke fordi smertene har vært så store. Men bevegelse er veldig viktig for tarmfunksjonen så i dag bare må jeg. Resten av dagen skal brukes til å lage bestillingslister til Homecare, bestille badedrakter og bikini på nettet og lage liste over alle telefonen jeg må ta for å ordne ting denne uken. Når jeg er frisk tar jeg det på strak arm men nå blir jeg sliten av ingenting så derfor må jeg planlegge alt i god tid.
Prosjekt badedrakt har jeg brukt en del tid på for jeg håper at hevelsen i magen skal gå ned. Det gjør den nok ikke helt på en stund så jeg får heller kjøpe ny når livmålet minker. Har funnet en badekjole Det er badedrakt med et skjørt sydd fast under bysten. Tror den blir for varm for den er jo dobbel. Men jeg funnet en bikini topp, en bikinibukse med veldig høyt liv og en lang topp som har en kjolefasong men ikke badedrakt under. Må bare trykke Bestill og vente til varene kommer i posten.


Stomien er like utenfor navlen og selve posen stikker høyere opp enn det og det øverste såret er like høyt oppe. Må dekke begge deler. Pluss at jeg må ha en vid overdel som skjuler en full pose. Det høres så greit ut når jeg skriver dette men det er en kjempeutfordring for meg. Noen ganger er det bra og presse seg litt men de første dagene på stranden og flyreisen er milevis fra min komfortsone. I dag er jeg i tillegg ganske motløs og hadde en grusom drøm som henger i kroppen enda. Jeg var tilbake på rom 2218! Forferdelig!


Uff, dette ble mye klaging i dag. Jeg velger meg en dag med glede i dag, så nå skal jeg i dusjen og så finne frem en fin kjole og pynte meg litt. Sette opp håret og gjøre meg litt fin. I går lå jeg det meste av dagen i senga, men ikke i dag. I dag vil jeg ha en fin dag og det er opp til meg å gjøre den fin.

 
 
 
En side om hvordan jeg takler dagene med stomi. Klikk på overskriften og du kommer til en ny side som jeg oppdaterer daglig en stund fremover 
 
 
 

4 kommentarer:

  1. Aldri finn på å undskylde deg når du må få ut litt steam..!! DU har da all rett til å klage når du føler det. Tøffe annlaug, som ikke skal være til bry.... syng ut du ;)
    Kristine var i så fin form i går, så jeg tror nok bare det var litt oppstyr og mye bilkjøring etc som gjorde henne litt urolig. Måtte ringe mor å si det idag ;)
    Ps, inni hodet mitt ser du sååå lekker ut i den nye badedrakten din..!! :) flott dame..!! bare så du vet det :)

    klem fra Henriette

    SvarSlett
  2. Det går fremover sakte, men sikkert. Et lite skritt tilbake innimellom er vel som forventet. Stå på Annlaug med godt humør, snart drar dere til Skiatos. Fortsatt god bedring. Henger meg på Henriette jeg og sier som henne at du blir riktig så flott i ny badedrakt. Er så mye lekkert på den fronten, med og uten påsydd skjørt så jeg vet at du har funnet noe riktig fint når du bestiller deg en. Og som du selv sier, du kan jo kjøpe ny når du trenger det. Hvorfor skal vi ikke une oss det??? Når vi kan få nyte sol og varme så må vi ha noe vi føle oss vel i og. I dag er det fødselsdag for det ene bonusbarnebarnet vårt, så nå har jeg gjort meg klar til å ta turen til Hellvig, skal plukke opp den eldste av de på veien så jeg må bare gå nå. Ha en flott dag og en fin tur slik at du får gang på magen. Godklem fra meg. Else

    SvarSlett
    Svar
    1. Det ble en veldig fin dag i dag. Har gått turen min og magen fungerer og smertene underkontroll og badetøy bestilt. Helt herlig. God tur til Hellvik. Kjør forsiktig

      Slett